Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Μα … που είναι οι λαθρομετανάστες;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Η τρομερή αστυνομική επιχείρηση για την ανεύρεση των λαθρομεταναστών έχει σημειώσει επιτυχία, πάντα κατά τον αρμόδιο εμπνευστή υπουργό και την συμβολική ονομασία της. Ούτε στα καλύτερα όνειρά του ο Ζεύς δεν το είχε φανταστεί.

 

Όντως, για όσους κυκλοφορούν στο κέντρο της πόλης … κάτι έχει αλλάξει. Το άκουγα και δεν το πίστευα και αποφάσισα να το διαπιστώσω με τα μάτια μου. Βγαίνοντας πρωΐ από το σπίτι μου, είδα σε κάθε στενό και έναν μετανάστη, να ψάχνει όλους τους κάδους απορριμμάτων, να παίρνει κάθε μεταλλικό αντικείμενο, να το τοποθετεί σε καροτσάκι του super market και να συνεχίζει. Σκέφτηκα, ότι η επιχείρηση δεν έχει ακόμη έρθει στην γειτονιά μου, αλλά … δεν πειράζει, σε λίγο είναι και η σειρά μας.

Έφτασα στο κέντρο της πόλης, όμως υπήρχε μεγάλη κίνηση και συγκεκριμένα στην οδό Σόλωνος. Κάποια πορεία πάλι, σκέφτηκα και η υπομονή πρέπει να με συντροφεύσει. Όμως σε λίγο διαπίστωσα, ότι η αιτία του μποτιλιαρίσματος ήταν ένας μετανάστης και ένα ίδιο καροτσάκι. Σύμπτωση, ο υπουργός άλλα έχει δηλώσει.

Περπάτησα στην Ομόνοια, την πλατεία Βάθης, το Μοναστηράκι και προς έκπληξή μου παντού η ίδια εικόνα. Σχεδόν κανένας δεν μιλούσε ελληνικά, σχεδόν παντού υπήρχαν τα ίδια καροτσάκια, σχεδόν ή μάλλον σίγουρα ένιωσα και πάλι διάφορα συναισθήματα πλην της ασφάλειας.

Με την εμπειρία, πλέον, της γνώσης προτείνω στον υπουργό, να μην κουράζεται με ¨σχεδιασμούς¨ αλλά να ακολουθήσει τον σίγουρο δρόμο, για να βρει τους υπόλοιπους λαθρομετανάστες. Να έχει το νου του στα καροτσάκια! Και κάτι άλλο, κάποιοι αγοράζουν το περιεχόμενό τους, όπως και με τις φράουλες, αν θυμάται …

http://dhmoths.gr/component/content/article/89-articles/4912-ma-pou-einai-oi-lathrometanastes

 

Αναδημοσιεύσεις του παραπάνω άρθρου:

http://www.dou.gr/articlext.php?a=5673246

http://ksipnistere.blogspot.gr/2013/05/blog-post_2604.html

http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/05/blog-post_9761.html

http://www.gkourou.com/2013/05/blog-post_8011.html

http://aegeanhawk.blogspot.gr/2013/05/blog-post_8992.html

http://freepen.gr/2013/%CE%BC%CE%B1-%CF%80%CE%BF%CF%85-%CE%B5%CE%AF%CE%BD%CE%B1%CE%B9-%CE%BF%CE%B9-%CE%BB%CE%B1%CE%B8%CF%81%CE%BF%CE%BC%CE%B5%CF%84%CE%B1%CE%BD%CE%AC%CF%83%CF%84%CE%B5%CF%82/

http://voliotaki.blogspot.gr/2013/05/blog-post_5183.html?utm_source=feedburner&utm_medium=feed&utm_campaign=Feed:+Voliotaki+(Voliotaki)

http://www.gkourou.com/2013/05/blog-post_8011.html

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις