Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Μόνο λόγια …

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Αν παρακολουθήσεις τις ειδήσεις ή τις ενημερωτικές – πολιτικές εκπομπές, θα δεις παντού πολιτικούς ή ¨ειδικούς¨ με περισπούδαστο ύφος, να έχουν γνώμη για τα πάντα και να προτείνουν λύσεις για τα πάντα

Αν καθίσεις σε ένα εστιατόριο, καφέ ή μπαρ και πάλι οι περισσότερες συζητήσεις αφορούν τα δρώμενα και πάλι θα ακούσεις λύσεις.

Αν παρακολουθήσεις το διαδίκτυο, εκεί οι λύσεις στα όποια προβλήματα είναι κατά χιλιάδες ή εκατομμύρια και μάλιστα από τους πολλούς εξειδικευμένους ανώνυμους χρήστες.

Το θέμα είναι, γιατί βιώνουμε αυτά τα τραγικά και ουδείς εκ των προτεινόντων λύσεις δεν διαμαρτύρεται, δεν συγκεντρώνεται με τους υπόλοιπους, δεν κάνει κάτι δραστικό, για γλυτώσουμε και οι υπόλοιποι;

Μόνο λόγια και στην ουσία τίποτα! Κανένας δεν είναι πρόθυμος να αναλάβει την ευθύνη των λεγομένων του, γιατί γνωρίζει τον εαυτό του καλύτερα από εμάς. Έχει μάθει να κάθετε στον καναπέ του, να δέχεται μοιρολατρικά όσα του επιβάλλουν και να θεωρεί ό ίδιος τον εαυτό του ως ειδικό. Το περιβόητο «αν γινόμουνα πρωθυπουργός για ένα μήνα θα …» αρκεί για να ικανοποιήσει το ¨εγώ¨ και στο μυαλό συμπεριφέρεται σαν πρωθυπουργός. Μέχρι όμως την στιγμή που πρέπει να πας στην πραγματική ζωή και πάλι και να κάνεις την συνηθισμένη σου κίνηση: να κρύβεσαι.

dhmoths.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν