Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Ο Θεός να μας φυλάει …

Ο Θεός να μας φυλάει …

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Εντελώς ξαφνικά και αναίτια μερικά στελέχη του ΣΥΡΙΖΑ … ανακάλυψαν το μεγάλο ¨πρόβλημα¨ της χώρας!!! Το οικονομικό μας θα λυθεί, μόνο αν περικόψουμε όσα έχουν σχέση με την Θρησκεία μας, όπως το Άγιο Φως κλπ. Επίσης, έθεσαν το θέμα της εκκλησιαστικής περιουσίας και του διαχωρισμού Κράτους και Εκκλησίας, χωρίς να κάνουν τον κόπο, να διαβάσουν τον παλαιό νόμο, που καθόρισε το ζήτημα αυτό και το αντάλλαγμα του Κράτους να καταβάλλει την μισθοδοσία των ιερωμένων έναντι της τεράστιας κτηματικής περιουσίας που του χορηγήθηκε. Πολλά θα μπορούσαν και πάλι, να λεχθούν και να γραφούν στο ζήτημα αυτό.

Η αλήθεια, κατ’ εμέ, όμως έγκειται σε δύο σημεία. Πρώτον, εν όψει των όσων πολιτικών θεμάτων και αντιστοίχως και κυβερνητικών, προκύψουν από την ψηφοφορία στην Βουλή για το νέο μνημόνιο, γίνεται ενορχηστρωμένη προσπάθεια αποπροσανατολισμού της κοινής γνώμης, με το να εγείρουν ανύπαρκτα πάθη περί θρησκείας και περιουσίας. Τι το καλύτερο από το να τσακώνεται ο κόσμος για την όποια εκκλησιαστική περιουσία και την ίδια στιγμή, χωρίς το μέγεθος των αντιδράσεων που λογικά αναμένεται να υπάρξουν, να γίνεται εκ νέου η δήμευση αυτής της χώρας. Δεύτερον, δεν μπορεί κανείς να αποκλείσει αλλαγές στο πολιτικό – κυβερνητικό σκηνικό, με πιθανές αποχωρήσεις βουλευτών ή και κομμάτων, αφού προεκλογικά οι τοποθετήσεις των πολιτικών αρχηγών είναι ακόμη νωπές στις μνήμες μας. Στην κομματική ¨λογική¨ κάποιων φαίνεται αρκούντος ικανοποιητικό, να παρουσιάσουν ένα αντίστοιχο μεγάλο θέμα, όπως αυτό της θρησκείας, ώστε οι ψηφοφόροι να πολωθούν στην μία ή την πλευρά και το βασικό πρόβλημα να αποφορτιστεί.

Πρέπει η κυβέρνηση να καταλάβει, ότι δεν μπορεί να υπάρχει «δεξιά» εξωτερική πολιτική και «αριστερή» εσωτερική πολιτική, γιατί ήταν θέμα χρόνου να υπάρξουν τα αδιέξοδα που ανέκυψαν. Και είναι τρομερό σφάλμα, να προκαλείται αναίτια εσωτερικό ¨πολεμικό¨ κλίμα, γιατί μας φτάνουν όσα ήδη έχουμε περάσει και περνάμε.

Aναδημοσιεύσεις:

http://www.triklopodia.gr/o-theos-na-mas-filai/

http://greeknation.blogspot.gr/2015/05/blog-post_784.html

http://www.axortagos.gr/o-theos-na-mas-filaei_2.html

http://lithosfotos.blogspot.gr/2015/05/blog-post_726.html?m=1

http://myblogs.gr/article/o-theos-na-mas-fylaei

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν