Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Ως εδώ, με τα εθνικά θέματα

Το πολιτικό «θέατρο του παραλόγου» συνεχίζεται και ουδένα θα απασχολούσε ιδιαίτερα, αν δεν ήταν άρρηκτα συνδεδεμένο με το θέμα της ονομασίας των Σκοπίων και την κυβερνητική προσπάθεια παραχώρησης του ονόματος της Μακεδονίας.

Ο κυβερνητικός εταίρος Π. Καμμένος αποχώρησε και στην συνέντευξη τύπου που παραχώρησε, αναφέρθηκε στο θέμα αυτό και ξεκαθάρισε, ότι στο σημείο αυτό θα στηρίξει και το όποιο πολιτικό του μέλλον. Μεταξύ άλλων, αναφέρθηκε στο ότι η Συμφωνία των Πρεσπών είναι αντισυνταγματική. Το ερώτημα είναι απλό: τώρα το ανακάλυψες κ. Καμμένε; Όχι βεβαίως, αλλά τώρα ήταν η βολικά αναγκαία ώρα, ώστε να εμφανιστεί σαν Μακεδονομάχος και να διεκδικήσει ψήφο από το εκλογικό σώμα.

Εθνική ασφάλεια και Εθνικές υπηρεσίεςΤης Θάλειας Χούντα*

Ένα άλλο απλό ερώτημα προς τον Π. Καμμένο είναι, το γιατί στήριξε τέσσερα χρόνια την συγκεκριμένη κυβέρνηση, απολαμβάνοντας τα υπουργικά του προνόμια; Τα Μνημόνια είναι μια καλή δικαιολογία αλλά σίγουρα δεν είναι η ουσία της πολιτικής του επιλογής. Αυτή διαφαίνεται από την στάση των Βουλευτών του και τα πολλά κομμάτια που το κόμμα του έχει διασπαστεί.

Η τετραετής διαδρομή του στον υπουργικό θώκο έχει προκαλέσει πλήθος συζητήσεων και αντιδράσεων και θα λάβει την αντίστοιχη απάντηση του εκλογικού σώματος σύντομα, με την προκήρυξη των εκλογών.

Η Κυβέρνηση έχει σαν επιχείρημα, το τι θα κάνει η Νέα Δημοκρατία και αν θα έπραττε το ίδιο. Η απάντηση είναι, ότι η Νέα Δημοκρατία δεν είναι Κυβέρνηση, για να υπογράφει και να εισάγει Συμφωνίες, δεν έχει την πλειοψηφία στη Βουλή και ως εκ τούτων, δεν αποφασίζει.

Ο Πρωθυπουργός δεν είχε κανέναν απολύτως λόγο, να ανοίξει το συγκεκριμένο μεγάλο εθνικό θέμα της Μακεδονίας.

Πέραν των άλλων αφ’ ενός οι ωμές παρεμβάσεις των ξένων Δυνάμεων στα Σκόπια τόσο στο δημοψήφισμα όσο και στην ψηφοφορία στη Βουλή και αφ’ ετέρου η εσπευσμένη επίσκεψη της Καγκελαρίου Μέρκελ στην Αθήνα αποδεικνύουν, ότι η απόφαση δεν ήταν αυτόβουλη.

Στον βωμό της παγκόσμιας προσπάθειας για παντοκρατορία έναντι του αντιπάλου, η Κυβέρνηση δέχτηκε, να πραγματοποιήσει αυτό το ανοσιούργημα και να παραμείνει στην εξουσία για λίγο ακόμη.

Δεν μπορεί το ογδόντα, τουλάχιστον, τοις εκατό του Ελληνικού λαού να είναι αντίθετο με την Συμφωνία αυτή και η Κυβέρνηση να προχωράει στην επικύρωσή της.

Δεν μπορεί, να γνωρίζει ο Πρωθυπουργός «το καλό μας» και εμείς να παρουσιαζόμαστε σαν μικρά παιδιά χωρίς γνώμη.

Η ηχηρή απάντηση μας πρέπει να είναι, Όχι στο ξεπούλημα του ιερού ονόματος της Μακεδονίας, μιας γης ποτισμένης με Ελληνικό αίμα Ηρώων.

*Δημοσιογράφος

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν