Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Τα … παγκόσμια ευτράπελα του ¨πραξικοπήματος¨

Τα … παγκόσμια ευτράπελα του ¨πραξικοπήματος¨

146866042269478

Της Θάλειας Χούντα

Έχω την τιμή, να είμαι η πρώτη που έγραψα περί του πραξικοπήματος που έγινε στην Τουρκία και που το χαρακτήρισα ¨στημένο¨, αναλύοντας τις πληροφορίες και τα δεδομένα των συνεργατών και φίλων μου μετά το γρήγορο ταξίδι μου στην γείτονα χώρα.

Πέραν αυτού καθ’ εαυτού του γεγονότος, έχουν παρουσιαστεί και κάποια ευτράπελα, τα οποία δεν τα χωράει ο νους ανθρώπου και αποτελούν σίγουρα παγκόσμια πρωτοτυπία. Ας ασχοληθούμε με μερικά:

1ο. Για πρώτη φορά στην ιστορία των πραξικοπημάτων η Αστυνομία αφοπλίζει τον Στρατό! Κοινώς, το περίστροφο απείλησε και αφόπλισε το τανκ!

2ο. Οι σαράντα καλύτεροι κομάντο του τουρκικού στρατού, που επιτέθηκαν στο ξενοδοχείο του Ερντογάν, αφ’ ενός δεν πέτυχαν την αποστολή τους και αφ’ ετέρου εξουδετερώθηκαν από τους σωματοφύλακες!

3ο. Οι λίστες με τους συμμετέχοντες στο πραξικόπημα ετοιμάστηκαν, πριν ουσιαστικά λήξει το πραξικόπημα! Και μιλάμε για πολλές χιλιάδες ανθρώπους …

4ο. Ο λαός ανακαταλαμβάνει «δι’ αόπλου εφόδου» το αεροδρόμιο της Κωνσταντινούπολης!

5ο. Για πρώτη φορά στρατιώτες … τρώνε τόσο ξύλο από τον λαό, εν’ όσο είναι οπλισμένοι και δεν αντιστέκονται, έστω για τα μάτια του κόσμου αν όχι για αυτοπροστασία!

6ο. Για πρώτη φορά σε ιστορία χώρας, έχουν εξαφανιστεί 42 πολεμικά ελικόπτερα και 15 πολεμικά σκάφη και κανείς δεν μπορεί να τα βρει!

Αυτά και πολλά άλλα που έχουν δει το φως της δημοσιότητας, οδηγούν τον καθένα μας σε ασφαλή συμπεράσματα τόσο για το ίδιο το πραξικόπημα όσο και για τους σκοπούς που όλα αυτά έγιναν.

Πρέπει όμως να γίνει και μία γρήγορη αναφορά στον τουρκικό στρατό, που τόσο έχει διαφημιστεί από τους αρχηγούς του και που αποτελεί «σοβαρό μέρος» του αμυντικού δόγματος του ΝΑΤΟ στην περιοχή.

Οι στρατηγοί του αποδείχτηκαν αναποφάσιστοι, δεν μπορούν να δώσουν διαταγές οι οποίες θα εκτελεστούν, δεν ξέρουν οι ίδιοι τι θέλουν, αλλάζουν πολύ εύκολα πολιτικά στρατόπεδα και εν τέλει συλλαμβάνονται αμαχητί και ως απλές δακρύζουσες κορασίδες. Οι στρατιώτες είναι αντίστοιχοι της ηγεσίας τους και πέραν του νεαρού της ηλικίας τους, σίγουρα σημαντικό ρόλο παίζει το μορφωτικό τους επίπεδο αλλά και η έλλειψη σθένους και φρονήματος. Κοινώς, όλα στον στρατό της γείτονος είναι «άλλα λόγια να αγαπιόμαστε»! Και το πραξικόπημα αυτό, ανάμεσα στα πολλά, κατάφερε να δείξει σε όλο τον κόσμο την πραγματική κατάσταση του στρατού αυτού και να τον καταστήσει περίγελο των πάντων. Ένας στρατός που θα απαιτηθούν πολλά χρόνια, για να επανέλθει στα κοινώς αποδεκτά φυσιολογικά επίπεδα, δεδομένου ότι αντί όπλων και σφαιρών, εξ’ όσων είδαμε στις τηλεοπτικές κάμερες, αρκούν κάμποσες ζώνες, ίσως όχι και δερμάτινες … για να τον καταστείλεις! Ένας στρατός που εν τέλει αποδείχτηκε, ότι δεν μπορεί να αποτελεί «διπλωματικό όπλο», για να πετύχουν οι γείτονες όσα οραματίζονται και που πρέπει το γεγονός αυτό να ληφθεί πολύ σοβαρά υπ’ όψιν από τους δικούς μας κυβερνώντες και εν γένει περί την διπλωματία και την εθνική κυριαρχία ιθύνοντες.

Πηγή: gorganews.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Ξεχώρισαν