Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Θέλει αρετή και τόλμη η Ηγεσία

Θέλει αρετή και τόλμη η Ηγεσία

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Η άκρως απαξιωτική στάση του «αρχηγού» Μιχαλολιάκου και του «υπαρχηγού» Παππά της ΧΑ να αποποιηθούν το πολιτικό τους πιστεύω, προκειμένου να γλιτώσουν τα σίδερα της φυλακής, ήταν αναμενόμενη για τους ελάχιστους, αλλά καλά γνωρίζοντες.

 

Η προσπάθεια να μαλακώσει την κρίση των ανακριτών ήταν σκληρή, αλλά χωρίς κανένα αποτέλεσμα. Ο γ.γ. της ΧΑ τα έριξε όλα στο τραπέζι. Καταδίκασε τη βία, παρουσίαστηκε ως αρχηγός άλλης οργάνωσης και όχι της ΧΑ, αυτής της εγκληματικής οργάνωσης, η οποία προσμετρά στο ενεργητικό της, βία, απειλές και σοβαρές κακουργηματικές πράξεις.

Απαρνήθηκε το παρελθόν του, ακόμα και τον πολιτικό του εαυτό, και όλα τα πολιτικά κείμενα που ο ίδιος είχε συντάξει, με τις θεωρίες του για τον αγαπημένο του και χιλιοειπωμένο απο τον ίδιο, γερμανικό εθνικοσοσιαλισμό.

Αρνήθηκε κατηγορηματικά την ύπαρξη των ταγμάτων εφόδου, και επεσήμανε με στόμφο ότι ο ίδιος είχε καταδικάσει απο το βήμα της Βουλής κάθε επίθεση και πράξη βίας.

Μάλλον θα πρέπει να ήταν ο «κλωνοποιημένος» αδερφός του, ο οποίος μόλις λίγο καιρό πρίν σε εκδήλωση της ΧΑ και ενώπιον πολλών οπαδών του απειλούσε «ατρόμητος» με τα τάγματα εφόδου και προειδοποιούσε για το ακόνισμα ξιφολογχών στο πεζοδρόμιο, σαν ο καινούριος «φύρερ» του ναζισμού στην Ελλάδα κάτι που επιβεβαίωσε και με την ηχηρή του απάντηση για την προφυλάκιση του «ζήτω η νίκη» (Sieg Heil), μόλις λίγες ώρες… μετά την απολογία του.

Και για να μην τον αδικήσω δεν θα μπορούσα να μην αναφέρω, την άρνηση ως πραγματικού, του καταστατικού δράσης της ΧΑ, με το όνομα «Εκπαιδευτική Τάξη Πρωτεσίλαος», το οποίο παρουσίασε ως ψευδές και μη έχοντας καμία σχέση με την «οργάνωση» του.

Δεν θα μπορούσε να πράξει διαφορετικά και ο έτερος «ηγέτης» – υπαρχηγός – κουμπάρος και νονός της δίδας Μιχαλολιάκου, Παππάς, ο οποίος στο 13 σέλιδο απολογητικό του υπόμνημα- μανιφέστο επιχείρησε να παρουσιάσει το «φιλανθρωπικό και κοινωνικό πρόσωπο» της συγκεκριμένης οργάνωσης μέσα απο τα συσσίτια για τους Ελληνες, αγνοώντας όλα τα στοιχεία -οπτιακουστικά- και τις μαρτυρίες που αποδείκνυαν την εγκληματική δομή αυτής της οργάνωσης, η οποία αυτό που είχε στην ουσία να προσφέρει ήταν μπραβιλίκια, εκβιασμούς, ανελέητη βία κα αίμα.

Η ΧΑ το δημιούργημα αυτών των δύο «ηγετών», ήταν και παρέμεινε μια εγκλημαική οργάνωση ,με φονικά τάγματα εφόδου, η παρουσία των οποίων ήταν αναγκαία για στοχευμένες φονικές επιθέσεις.

Παροτρύνει τους δικαστές να μην προχωρήσουν στην προφυλάκιση του, αφού θεωρεί την κοινοβουλευτική του παρουσία ως «σημαίνουσα» για την ελληνική βουλή και τελειώνει «προφητεύοντας» πως όταν η ΧΑ κυβερνήσει, οι υπεύθυνοι της δυστυχίας του κόσμου θα λογοδοτήσουν.

Ο Παππάς ισχυρίζεται κατά την απολογία του, ότι σέβεται την Πατρίδα. Προφανώς οι φωτογραφίες οι οποίες τον εμφανίζουν με ναζιστική στολή χαιρετώντας χιτλερικά, είναι «στιγμές της νιότης του». Ίσως αυτές τις στιγμές θυμήθηκε κατά την ώρα παράδοσης του στη ΓΑΔΑ και αναφώνησε «Ζήτω η Χρυσή Αυγή», χαιρετώντας… ναζιστικά.

Απευθυνόμενη κυρίως στον Μιχαλολιάκο, αφού με γνωρίζει πολύ καλά , θα ήθελα να του επισημάνω ότι θα έχει πλέον όλο τον χρόνο που απαιτείται για να συνειδητοποιήσει …όλα αυτά που έκανε και …όλα αυτά που δεν έκανε.

 

Πηγή: dhmoths.gr

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν