Opinion

Η τρομοκρατία ως προϊόν της πολυπολιτισμικής κοινωνίας


της Θάλειας Χούντα

Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Η πολυπολιτισμική κοινωνία αποτέλεσε για είκοσι και πλέον χρόνια το κεντρικό ευρωπαϊκό ιδεολόγημα. Ένα ιδεολόγημα, που με αυτό επιχειρήθηκε, να δοθούν απαντήσεις στις αμέτρητες κοινωνικές αντιφάσεις που παρήγαγε η Παγκοσμιοποίηση.

Όταν, στο δυτικό κόσμο, οι Συντηρητικές κυβερνήσεις, οι οποίες είχαν ως κεντρικό τους άξονα το Έθνος, αντικαταστάθηκαν από φιλελεύθερες και όταν το Σιδηρούν Σταλινικό Παραπέτασμα, της συγκρότησης του Σοσιαλισμού στη βάση του Έθνους – κράτους, έπεσε, οι νικητές πια φιλελεύθεροι, θιασώτες της Παγκοσμιοποίησης και της πολυπολιτισμικής κοινωνίας, έδειξαν το δρόμο προς μια νέα κοινωνική συγκρότηση. Σε αυτήν θα συνυπήρχαν ισότιμα όλοι, ανεξαρτήτως προέλευσης, φυλής, εθνικής ταυτότητας και θρησκευτικών πεποιθήσεων. Τα εργαλεία της ισοτιμίας ήταν η ανοχή, η ανεξιθρησκία και η υπόσχεση της ευημερίας.

Το ιδεολόγημα αποδείχθηκε ευάλωτο και πρόσκαιρο. Αποτέλεσε απλά ένα αφήγημα, για να δικαιολογήσει αρχικά το δικαίωμα των πολυεθνικών εταιριών να αντικαθιστούν το «ντόπιο» εργατικό δυναμικό με «φθηνούς» μετανάστες και να μεταφέρουν υποδομές από το δυτικό κόσμο στη Ανατολή και τις αφρικανικές χώρες, με στόχο τη μεγιστοποίηση των κερδών τους.

Σε κοινωνικό επίπεδο δημιούργησε φτώχεια, γκετοποίηση, ρήξη της κοινωνικής συνοχής και φόβο. Τα παιδιά που μεγάλωσαν στις πολυπολιτισμικές κοινωνίες της Ευρώπης συμμετείχαν στις τρομοκρατικές επιθέσεις του Λονδίνου, του Παρισιού, των Βρυξελλών και της Βαρκελώνης. Το Ισλαμικό κράτος στρατολογεί παιδιά που έχουν αποφοιτήσει από τα Γαλλικά σχολεία και τα Βρετανικά πανεπιστήμια. Στα γκέτο των ευρωπαϊκών  μεγαλουπόλεων οι ιμάμηδες εφαρμόζουν τον δικό τους νόμο, σε κοινότητες των οποίων τα μέλη, αν και Ευρωπαίοι υπήκοοι, υπακούουν μόνο στο Κοράνι.

Οι κοινωνικές πολιτικές στο Βέλγιο, την Γαλλία, την Ισπανία και το Ηνωμένο Βασίλειο, που στόχευαν στην προώθηση της ενσωμάτωσης και της κοινωνικής ένταξης, είναι όλες διαφορετικές. Δυο πράγματα έχουν μόνο κοινά: α) έχουν ως κεντρικό τους άξονα την πολυπολιτισμικότητα και β)  έχουν, όλες, συμβάλει στην δημιουργία μιας κατακερματισμένης  κοινωνίας, όπου η ενότητα μεταξύ των μελών της έχει καταρρεύσει.

Και τώρα τι; Οι τρομοκρατικές ενέργειες θα συνεχιστούν. Το ανέφερε χθες o Διευθυντής της Europol, αλλά δε χρειάζεται κανείς να είναι μάντης, για να το φανταστεί.

Η πολυπολιτισμικότητα αποτελεί ένα σύνολο βομβών στα θεμέλια της Ευρωπαϊκής κοινωνίας. Μια από αυτές εκρήγνυται  κάθε μήνα, κάθε εβδομάδα σε άλλη χώρα, άλλη πόλη της Ε.Ε. Η γενικευμένη έκρηξη αποτελεί μόνο θέμα χρόνου, μιας και, για όσους δεν το έχουν ακόμα καταλάβει, ο Πόλεμος βρίσκεται πια στο εσωτερικό της Γηραιάς Ηπείρου.

Όσο για τη πατρίδα μας, την Ελλάδα, οι κυβερνώντες κοιμούνται τον ύπνο του δικαίου, πιστεύοντας ότι τα φαινόμενα αυτά δεν θα πλήξουν πότε τη χώρα. Έτσι κι αλλιώς «οι Ελληνικές Αρχές δεν έχουν ενδείξεις για σχεδιασμό τρομοκρατικής επίθεσης στην Ελλάδα», όπως διαβεβαίωσε χθες ο αναπληρωτής Υπουργός Προστασίας του Πολίτη, Νίκος Τόσκας.

Και αυτό, την ώρα που πάνω από 100.000 μουσουλμάνοι, πρόσφυγες-μετανάστες, προερχόμενοι από τη συγκεκριμένη περιοχή, «λιάζονται» στις Πλατείες και τα νησιά μας.

Ο Θεός να βάλει το χέρι του…

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν