Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Υπάρχει πολιτικό τέλος;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Η κοινωνική κατάσταση των ημερών μας, απόρροια της οικονομικής, είναι το .. επίτευγμα των πολιτικών κομμάτων και το .. δώρο τους σε όλους εμάς τους πολίτες.

Πολλά έχουν λεχθεί και γραφτεί για προτάσεις, λύσεις και αποφάσεις. Η σχέση αιτίου – αιτιατού και το αμφίδρομο που υπάρχει παντού, μας επιτρέπει να κατονομάσουμε τους πολιτικούς, που με οιονδήποτε τρόπο άσκησαν εξουσία είτε από κυβερνητική θέση είτε από κοινοβουλευτική, σαν τους αποκλειστικά υπαίτιους των δυσκολιών μας.

 

Τακτικότατα ακούμε τους πολιτικούς να μας «νουθετούν», βλέπουμε τους πολιτικούς να μας «εξηγούν» και «νιώθουμε» τους πολιτικούς στην ίδια την ζωή μας. Υπάρχουν όμως και πολλά για τους πολιτικούς που δεν τα γνωρίζουμε και που όταν τα μαθαίνουμε, δεν παύουν να μας εκπλήσσουν.
Ας κάνουμε μία προσπάθεια να στοιχειοθετήσουμε μερικά πράγματα που αφορούν τα πολιτικά πρόσωπα.

Το ζήτημα της ηλικίας είναι βασικό. Είναι δεδομένη η βιολογική φθορά του χρόνου ΚΑΙ για τους πολιτικούς, εξομοιώνοντάς τους με εμάς τους .. κοινούς θνητούς. Πρέπει απλά κάποιος να τους τονίσει, ότι ¨μεγάλωσες¨ και ό,τι είχες να προσφέρεις το έδωσες. Πρέπει να συνταξιοδοτηθείς, γιατί έχεις την ηλικία του παππού μας!

Ο περίγυρος των συνεργατών του κάθε πολιτικού πρέπει επίσης να είναι έντιμος. Πως μπορεί να έχει ο πολιτικός την απαίτηση από εμάς να τηρούμε τα νόμιμα και π.χ. η ¨πολλαπλής χρήσεως¨ έμπιστή του να έχει υποπέσει σε φορολογικές παραβάσεις ή να κρύβεται από τις Αρχές ή να παριστάνει κάτι που σίγουρα δεν είναι ή …

Σημαντικό είναι να υπάρχει στον πολιτικό και η αίσθηση της πραγματικότητος και του μέτρου. Δεν μπορεί κάτι που το σύνολο της κοινωνίας το αντιλαμβάνεται ως έχει, αυτός να το βλέπει από τελείως διαφορετική σκοπιά και όπως τον εξυπηρετεί. Πρέπει κάποιος να του πει «γίνεσαι γραφικός, η πολιτική σου εικόνα στα ΜΜΕ πέρασε μαζί με την δεκαετία του ΄80, το σωστό παγκάκι είναι στο Ζάππειο μαζί με τους συνομήλικούς σου» – οι οποίοι με διαφορά από εσένα δούλεψαν.

Αυτά και άλλα πολλά υπάρχουν, που θα έπρεπε οι πολιτικοί να γνωρίζουν, με κορωνίδα ότι η τύχη της χώρας είναι πολύ σοβαρή υπόθεση και αφορά σοβαρούς ανθρώπους. Το ΝΕΟ είναι ήδη εδώ, με ρεαλιστικές λύσεις και απομένει μόνο να το γνωρίσουμε καλύτερα.

olympia.gr

Αναδημοσιεύσεις του παραπάνω άρθρου:

http://www.inews.gr/152/yparchei-politiko-telos.htm
http://www.tvkosmos.gr/details.aspx?id=811073
http://topblogs-gr.blogspot.gr/p/disclaimer.html
https://diktyoellinwn.wordpress.com/2012/10/11/
http://www.athinapoli.gr/2012/10/blog-post_3062.html
http://thiva-hellas.blogspot.gr/2012/10/blog-post_5125.html
http://a-pistefto.blogspot.gr/2012/10/akazoo_11.html
http://greek-observatory.blogspot.com/2012/10/blog-post_7357.html

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν