Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Υποθετικά σενάρια.

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Ας ξεκινήσουμε με τα δεδομένα, που όλοι γνωρίζουμε και η Πατρίδα μας υφίσταται. Νοθεύονται οικονομικά στοιχεία, οδηγούμαστε στην διεθνή οικονομική «βοήθεια», η όλη συναλλαγή είναι καθαρά τοκογλυφική, εξαθλιώνεται ο πληθυσμός της χώρας και παύει να υπάρχει εθνική κυριαρχία. Κάποιες φωνές παραδέχονται το εσφαλμένο των ενεργειών τους αλλά μέχρι εκεί, η παγκοσμιοποίηση πάνω απ’ όλα.
Ας δούμε ένα ¨υποθετικό¨ σενάριο.

Μαζί με την χώρα μας είναι και αρκετές άλλες, που υποφέρουν από τα οικονομικά τους και έχουν παραδώσει γή και ύδωρ για κάποια θεωρητική διάσωση. Στο τέλος το σίγουρο είναι, ότι δεν υπάρχει περίπτωση αποπληρωμής των χρεών και σε συνδυασμό με την έλλειψη εθνικής κυριαρχίας, οδηγούμαστε αναγκαστικά σε μία οικουμενική λύση με αντίστοιχη οικουμενική κυβέρνηση. Μία μερίδα ατόμων ηγείται του παγκόσμιου σχήματος, διασφαλίζει την απλή επιβίωση των κατοίκων και αυτοί την υποδέχονται θριαμβευτικά σαν την μόνη λύση. Κέντρο λήψης των αποφάσεων, ας υποθέσουμε, ότι είναι η Φραγκφούρτη και από εκεί θα ελέγχεται σε κεντρικό επίπεδο και το τραπεζικό σύστημα.
Πολλά βιβλία ή ταινίες μπορεί να έχουν αναφερθεί σε παρόμοια γεγονότα, όμως υπάρχει κάποιος από εμάς που σήμερα και με στοιχεία μπορεί να τα αμφισβητήσει; Μήπως η χώρα μας με τον ουρανό της, το έδαφός της και το υπέδαφός της δεν είναι αρκετά, για να χορτάσουν οι αδηφάγες ορέξεις κάποιων; Μήπως είμαστε το πρώτο παγκόσμιο παράδειγμα τέτοιας καταστροφής, επειδή φοβούνται το πνεύμα μας;
Χωρίς να θέλω να δυσαρεστήσω μία μεγάλη μερίδα ιδεολόγων συμπατριωτών μας, μήπως τα όπλα από μόνα τους δεν είναι πλέον τόσο χρήσιμα στις ημέρες μας αλλά η πνευματική διαύγεια είναι πιο αναγκαία; Για όποιον δεν το έχει συνειδητοποιήσει, μας έχουν καταλάβει, τελούμε υπό ξένη κατοχή και δεν έπεσε ούτε μία ντουφεκιά. Αν μάλιστα τολμούσε να πέσει, θα μας έκοβαν και την χορήγηση ανταλλακτικών, οπλισμού, σφαιρών κλπ και σε λίγες ημέρες και πάλι θα είμαστε στο ίδιο μηδενικό σημείο. Ο σύγχρονος πόλεμος, όπως τον έχουν σχεδιάσει, είναι οικονομικός και εκεί μας πούλησαν οι δικοί μας Εφιάλτες – η ιστορία επαναλαμβάνεται. Στο πλαίσιο των άνομων συναλλαγών τους παρέδωσαν τα ιερά και τα όσια της Ελλάδας, ελπίζοντας σε μία πιθανή δική τους προσωπική επιβίωση στο νέο παγκόσμιο γίγνεσθαι, που κάποια άρρωστα μυαλά σχεδίασαν και υλοποιούν.
Σ’ αυτό και σε όποιο άλλο ¨υποθετικό¨ σενάριο, σχετικά με την χώρα μας, πρέπει να θυμούνται όλοι, ότι το «ενδιαφέρον» είναι στο τέλος του … έργου. Και στην περίπτωση αυτή το τέλος δεν μπορούν να το γράψουν άλλοι παρά μόνο εμείς. Η ελληνική ιστορία είναι πλούσια από παραδείγματα τιμωρίας των δικών μας ενόχων και συνεργατών με τους κατακτητές.

 

olympia.gr

Αναδημοσιεύσεις του παραπάνω άρθρου:

http://troktiko.eu/2013/01/upothetika-senaria/
http://www.axortagos.gr/ipothetika-senaria.html
http://www.dou.gr/articlext.php?a=4587513
http://www.ethnosnews.com/2013/01/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC%C2%A8-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1/
http://www.mynews.gr/9/2862745/%CF%85%CF%80%CE%BF%CE%B8%CE%B5%CF%84%CE%B9%CE%BA%CE%AC-%CF%83%CE%B5%CE%BD%CE%AC%CF%81%CE%B9%CE%B1
http://pitsirikidotnet.wordpress.com/2013/01/29/58158/
http://kostasxan.blogspot.gr/2013/01/blog-post_6545.html
http://thesecretrealtruth.blogspot.com/2013/01/blog-post_8245.html

News

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν