Υπάρχει Κοινωνική Πρόνοια;

Υπάρχει Κοινωνική Πρόνοια;

Γράφει η Θάλεια Χούντα   Τα δεδομένα στις ημέρες μας είναι πολλά και δυστυχώς σκληρά, αδιανόητα μέχρι πρότινος. Ανέχεια, ανεργία και φτώχεια από μακρινοί εφιάλτες έχουν γίνει πραγματικότητα και έχουν μπει σε κάθε οικογένεια, αναγκάζοντάς μας να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας.   Υπάρχουν όμως κάποιοι συνάνθρωποί μας που πλήττονται ακόμη περισσότερο και είναι αυτοί

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Τα δεδομένα στις ημέρες μας είναι πολλά και δυστυχώς σκληρά, αδιανόητα μέχρι πρότινος. Ανέχεια, ανεργία και φτώχεια από μακρινοί εφιάλτες έχουν γίνει πραγματικότητα και έχουν μπει σε κάθε οικογένεια, αναγκάζοντάς μας να αλλάξουμε τον τρόπο ζωής μας.

 

Υπάρχουν όμως κάποιοι συνάνθρωποί μας που πλήττονται ακόμη περισσότερο και είναι αυτοί που δεν έχουν την δυνατότητα με την υγεία τους να εξυπηρετηθούν αλλά περιμένουν από τους αρμόδιους φορείς να τους βοηθήσουν. Είναι η βοήθεια στο σπίτι που πρέπει να τους παρασχεθεί και ουσιαστικά να τους κρατήσει με αξιοπρέπεια στην ζωή. Πρόβλεψη για την βοήθεια αυτή υπάρχει, το ζητούμενο είναι η υλοποίησή της και να γίνει κατανοητή η σημασία της. Αρκετοί Δήμοι έχουν θέσει σε εφαρμογή το πρόγραμμα αυτό και αξίζει να μπορέσουμε να ακούσουμε τις εντυπώσεις των ανθρώπων που προσφέρουν, για να καταλάβουμε την ζεστασιά και το καλό που δίνουν.

Οι ευπαθείς ομάδες με την οικονομική συγκυρία που έχει πλήξει την χώρα, κυριολεκτικά στηρίζονται στην «πρόνοια» που το δημόσιο πρέπει και υποχρεούται να προσφέρει. Και, κατά την γνώμη μου, δεν μπορεί να υπάρξουν δικαιολογίες για άρνηση της παροχής της. Στερούμαστε όλοι, όμως από τους ανθρώπους που έχουν αυτού του είδους την ανάγκη, δεν έχει κανένας το δικαίωμα να την στερήσει.
Η βοήθεια στο σπίτι πρέπει να συνεχίσει να υπάρχει και μάλιστα να ενδυναμωθεί, γιατί η έννοια της λέξης «άνθρωπος» στις δυσκολίες αποκτά μεγαλύτερη αξία.

dhmoths.gr

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video