Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Κάτι κρύβει η … ΕΛ.ΑΣ.

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Άλλη μία σημαντική κίνηση έρχεται να προστεθεί στην τοποθέτηση του αστυνομικού διευθυντή Σταύρου Σταυρόπουλου στην θέση του προϊσταμένου της Διευθύνσεως Εσωτερικών Υποθέσεων ΕΛ.ΑΣ. και να αποδείξει, ότι … κάτι δεν έγινε καλά.

Η Ειδική Μόνιμη Επιτροπή Θεσμών και Διαφάνειας της Βουλής την 22/10/2014 ασχολήθηκε με το θέμα και αξίζει πραγματικά να παραθέσουμε κάποιες αυτούσιες δηλώσεις των μελών της, για να μην μείνει καμία αμφιβολία: (α) Ο Νικ. Βούτσης, επισημαίνει ότι «…δεν ήταν σε γνώση της Επιτροπής, όταν παρουσιάστηκε ενώπιον της ο ως άνω αστυνομικός διευθυντής, δύο πράγματα ήτοι η ύπαρξη σε εκκρεμότητα μίας ολόκληρης υπόθεσης αρκετά βαριάς, που έχει σχέση με την απαγωγή της δημοσιογράφου Θάλειας Χούντα … και έχει ξεκινήσει μία δικαστική διαδικασία που θα πρέπει να ξεκαθαρίσει για παραπτώματα που ενδεχομένως να είναι πολύ βαριά… Ήταν όμως σε εκκρεμότητα και θα έπρεπε να μην επισπεύσουμε αυτό τον διορισμό …», (β) Ο Απ. Κακλαμάνης, επισημαίνει ότι « … κύριε Πρόεδρε, για το συγκεκριμένο θέμα συμφωνώ απολύτως με τον κ. Βούτση…», (γ) Ο Προκόπης Παυλόπουλος, επισημαίνει ότι «… για την περίπτωση του κ. Σταυρόπουλου αντιλαμβάνομαι και τις ευαισθησίες και όλα αυτά … δεν παίρνω θέση σε καμία περίπτωση για τις μηνύσεις που έχουν υποβληθεί ή τις καταγγελίες …», (δ) Ο Αν. Νεράντζης – Πρόεδρος της Επιτροπής, επισημαίνει ότι «… Ο φάκελος μας αποστέλλεται. Το Υπουργείο, λοιπόν, κακώς αν θέλετε, δεν είχε περιλάβει αυτή την υπόθεση…». Ήταν ίσως το μοναδικό θέμα που υπήρξε ομοφωνία στην Βουλή!

Τι θα κάνει τώρα ο αρμόδιος Υπουργός που ήταν ενήμερος; Θα συνεχίσει τα κακώς δρώμενα; Τι θα κάνει τώρα ο Αρχηγός της ΕΛ.ΑΣ. που ήταν ενήμερος από την πρώτη στιγμή; Θα συνεχίσει να αποδέχεται την κατάσταση αυτή; Τι θα κάνει τώρα ο συγκεκριμένος αστυνομικός; Θα συνεχίσει να είναι ο ¨ελεγκτής¨ των πάντων, όταν ελέγχεται ο ίδιος; Προτείνω να ¨ελεγχθεί¨ καμία παραθρησκευτική οργάνωση, κανένας έμπιστος φίλος ή καμία στημένη υπόθεση.

Και έχει ακουστεί: αυτή υπόθεση θα εκθέσει πολλούς!

Αναδημιοσίευση του παραπάνω άρθρου:

http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/kati-krybei-h-elas-grafei-h-thaleia-xoynta.html

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν