Τουρκία: «Φωνάζει ο κλέφτης…»

Τουρκία: «Φωνάζει ο κλέφτης…»

Η λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» μοιάζει, να έχει γίνει η αγαπημένη της Τουρκίας. Την χρησιμοποιεί δε εμπράκτως προς κάθε γείτονά της, ανεξαρτήτως του ότι δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σοβαρό αποτέλεσμα. Ήρθε, μάλλον, η σειρά να την απευθύνει και προς την Χώρα μας, συνοδευόμενη από το ανάλογο ανατολίτικο ύφος

Η λαϊκή παροιμία «φωνάζει ο κλέφτης, για να φοβηθεί ο νοικοκύρης» μοιάζει, να έχει γίνει η αγαπημένη της Τουρκίας. Την χρησιμοποιεί δε εμπράκτως προς κάθε γείτονά της, ανεξαρτήτως του ότι δεν έχει να παρουσιάσει κανένα σοβαρό αποτέλεσμα.

Ήρθε, μάλλον, η σειρά να την απευθύνει και προς την Χώρα μας, συνοδευόμενη από το ανάλογο ανατολίτικο ύφος με τις άνευ ουσίας μεγαλοστομίες και τους λοιπούς θεατρινισμούς.

Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Πριν απ’ όλα, θα πρέπει να γνωρίζει η Τουρκία και κάποιες άλλες παροιμίες μας πχ «μια του κλέφτη, δυο του κλέφτη, τρεις και η κακή του μέρα» ή αυτήν περί «της γκλίτσας του τσοπάνου και του ξυσίματος». Αν τις γνώριζε, θα έπρεπε, να έχει προσμετρήσει πολλά δεδομένα, τα οποία δεν υπήρχαν στις λοιπές χώρες, που προσπάθησε να επέμβει.

Πρώτα απ’ όλα, διαθέτουμε οργανωμένες Ένοπλες Δυνάμεις και όχι σκόρπιες φυλές ή παραστρατιωτικές ομάδες.

Δεύτερον, οι Ένοπλες Δυνάμεις μας είναι άριστα εκπαιδευμένες και διαθέτουν τον ανάλογο οπλισμό. Τρίτον, διαθέτουμε φρόνημα και ιδεώδη, τα οποία μας ακολουθούν πολλές χιλιάδες χρόνια και αποτελούν το καλύτερο ηθικό του στρατεύματος.

Τέταρτον, είμαστε μέλη όλων των Διεθνών Οργανισμών, κάτι που μας δίνει σοβαρό βήμα σε όλα αντιστοίχως τα επίσημα ώτα. Πέμπτον, η υπομονή έχει και τα όριά της.

Το να εφαρμόσει η Τουρκία στην πράξη τις επιδιώξεις και ονειρώξεις της, απέχει παρασάγγας από τα λόγια. Οι εξελίξεις είναι σοβαρές και τις αντιμετωπίζουμε εξίσου σοβαρά. Η πρόσφατη Συμφωνία με την Αίγυπτο αποτελεί ένα πολύ καλό βήμα και η αντίδραση της Τουρκίας το επιβεβαιώνει.

Δεν υπάρχει πλέον άλλο περιθώριο για παιχνίδια με την Εθνική κυριαρχία μας και την ίδια την ύπαρξή μας. Ο δε λαός έχει απόλυτη εμπιστοσύνη στις Ένοπλες Δυνάμεις και με κάθε ευκαιρία το αποδεικνύει.

Ο Στόλος μας ευρίσκεται και πάλι πρώτος επί των επάλξεων, κάτι που προσδίδει ύψιστη τιμή σε κάθε μέλος του, έχοντας το προνόμιο της άμεσης επέμβασης, όπου και εάν απαιτηθεί. Οι δε Στρατός και Αεροπορία είναι επίσης πανέτοιμοι για την προάσπιση.

Δεν έχουμε να φοβηθούμε απολύτως τίποτα και κανέναν. Οι άλλοι πρέπει να το σκεφτούν πολλές φορές, πριν επιχειρήσουν την οποιαδήποτε κίνηση, γιατί τα αποτελέσματα θα είναι ανεπανόρθωτα και οδυνηρά για την πλευρά τους. 

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video