Της Θάλειας Χούντα
Από το 2003, η εισαγωγή των γυναικών στην ΕΛ.ΑΣ. γίνεται χωρίς ποσόστωση και με κριτήρια ίδια με αυτά των ανδρών.
Εκπαιδεύονται με τον ίδιο τρόπο με τους άνδρες αστυνομικούς και παρακολουθούν τα ίδια εκπαιδευτικά σεμινάρια.Σήμερα στην ΕΛΑΣ υπηρετούν πάνω από 6000 γυναίκες αστυνομικοί.
Παρόλα αυτά, ο ανδρικός χαρακτήρας της Ελληνικής Αστυνομίας αποτελεί status quo.
Αυτή η ανδροκρατούμενη εικόνα αποτέλεσε και το έναυσμα μου για να βρεθώ τετ-α-τετ με μια εν ενεργεία αστυνομικό.
ΦΩΤΟ: Η ΘΑΛΕΙΑ ΜΕ ΤΗΝ ΧΡΥΣΑ ΚΑΖΑΚΟΥ
Μια αστυνομικό που δεν βρίσκεται στη βολική θέση γραμματειακής υποστήριξης κάποιου ανωτάτου της Κατεχάκη αλλά στο πομακοχώρι Μύκη της ορεινής Ξάνθης.
Δεν ξέρω αν η ανθυπαστυνόμος Χρυσούλα Καζάκου αποτελεί τον “κανόνα, ή την εξαίρεση”.
Το μόνο σίγουρο είναι ότι, με το καθημερινό της αγώνα, τιμά τόσο το εθνόσημο που φέρει όσο και το γυναικείο φύλο.Τόσο με τις δράσεις της στο τομέα της ασφάλειας και της τοπικής αστυνόμευσης όσο και με το ευρύτερο κοινωνικό της έργο έχει καταφέρει και έχει κερδίσει την εκτίμηση και το σεβασμό όλης της τοπικής κοινωνίας.
Με καταγωγή από την Ξάνθη, αποφοίτησε από τη Σχολή Αστυφυλάκων της ΕΛ.ΑΣ. που εδρεύει στην ίδια πόλη και ανέλαβε χρέη διοικητή στο τμήμα της Μύκης.
Υπηρετώντας σε μια ευαίσθητη εθνικά περιοχή έχει δημιουργήσει τις καλύτερες εντυπώσεις με το έργο της, φέρνοντας τους κατοίκους της περιοχής ακόμη πιο κοντά στους κρατικούς θεσμούς τις πατρίδος μας.
Τέτοια παραδείγματα, επιβεβαιώνουν το πολύτιμο και αξιέπαινο έργο που καθημερινά οι Έλληνες και οι Ελληνίδες αστυνομικοί παράγουν σε κάθε χωριό και σε κάθε πόλη της Ελληνικής περιφέρειας. Με τη δράση τους ενισχύουν τους δεσμούς της ΕΛ.ΑΣ. με τις τοπικές κοινωνίες, εμπεδώνουν το αίσθημα της ασφάλειας στους πολίτες και παράγουν κοινωνικό και εθνικό έργο.
Πολλά συγχαρητήρια!
Προσθήκη σχολίου