Ένα από τα πιο γνωστά προβλήματα, διαχρονικά, του τόπου μας είναι η «γραφειοκρατία», η οποία σε συνδυασμό με την «πολυνομία», καθιστούν από δύσκολη μέχρι αδύνατη την επίλυση απλών ή και πιο σύνθετων θεμάτων που ανακύπτουν και χρήζουν άμεσης επίλυσης.
Tης Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου
Χρειάστηκε ο πρόσφατος χιονιάς, για να αναδείξει εκ νέου το πρόβλημα αυτό και μάλιστα, στην πρωτοφανή του μορφή δηλ. να παραμένουν στην Πρωτεύουσα του Κράτους χιλιάδες νοικοκυριά για πολλοστή ημέρα χωρίς ηλεκτρικό ρεύμα.
Στην προκειμένη περίπτωση ποιο ήταν το … άλυτο πρόβλημα; Το σε ποιον φορέα του δημοσίου ανήκει η αρμοδιότητα για την κοπή των δένδρων!!!
Αν είναι δυνατόν, από τον λόγο αυτό να ταλαιπωρούνται χιλιάδες πολίτες, με όσους κινδύνους αυτό συνεπάγεται και κυρίως για την ζωή.
Δικαίως οι άνθρωποι αυτοί διαμαρτύρονται και ευτυχώς, τις φωνές τους τις άκουσε ο Πρωθυπουργός και άμεσα το Υπουργείο Εσωτερικών θα προσπαθήσει «να συμμαζέψει» το χάλι που επικρατεί. Το «ευτυχώς» είναι κυριολεκτικό, γιατί όλοι θυμόμαστε κάποιον προηγούμενο Πρωθυπουργό, ο οποίος αντί να λύσει από τότε το ζήτημα, προτίμησε να συμπαραστέκεται ηθικά και να χαιρετάει τους εγκλωβισμένους από τα χιόνια οδηγούς.
Ας ελπίσουμε, ότι η Κυβέρνηση δεν θα παραμείνει μόνο στα δένδρα και την αρμοδιότητα κοπής τους και, ευκαιρίας δοθείσης, θα κάνει προσπάθεια, να επαναφέρει στην τάξη και στην απλότητα όλα τα εν γένει θέματα που έχουν σχέση ανάμεσα στον πολίτη και το Κράτος.
Εν τέλει, ο πολίτης δεν είναι ο εχθρός και, θεωρητικά, πρέπει να αντιμετωπίζεται με κάθε σεβασμό, από την στιγμή που αρχίζει την προσπάθειά του για μία νόμιμη συναλλαγή του. Αν δε, αναφερθούμε στα γραφειοκρατικά προβλήματα στον επενδυτικό και ιδιωτικό τομέα, τότε δεν θέλει πολύ κούραση, για να βρούμε την απάντηση στην κατάσταση που είμαστε σήμερα.
Τα ΚΕΠ ομολογουμένως είναι μια πολύ σωστή διαδικασία και αυτό αποδεικνύεται από την εμπιστοσύνη που επιδεικνύουν οι πολίτες σε αυτά, αφού με μία μόνο μετάβαση έχουν στα χέρια τους σωρεία αναγκαίων εγγράφων.
Η χώρα μας στον 21ο αιώνα ασχολείται, σε πρώτο στάδιο, με θέματα, που οι άλλες πολιτισμένες χώρες έχουν επιλύσει προ πολλών δεκαετιών.
Ας ελπίσουμε, ότι τώρα θα είναι μία κυριολεκτικά νέα αρχή για το αυτονόητο, το οποίο τυγχάνει και ζητούμενο. Και ας ελπίσουμε, ότι ο «γάμος γραφειοκρατίας και πολυνομίας» θα οδηγηθεί στην διαδικασία του «διαζυγίου»…
Πηγή: https://www.lykavitos.gr