Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Αφιερωμένο στους μιας .. πεντάρας πολιτικούς

Αφιερωμένο στους μιας .. πεντάρας πολιτικούς

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Τον τελευταίο καιρό και όσο οδεύουμε προς την εκλογική στιγμή των ευρωεκλογών και των αυτοδιοικητικών εκλογών , παρατηρείται …συνωστισμός νεοσύστατων κομματικών σχηματισμών με ευσεβή πόθο , την ..σωτηρία της πατρίδας μας, έναντι ενός πινακίου ψήφου.

Ο χώρος της Κεντροαριστεράς παρουσιάζει ιδιαίτερο ενδιαφέρον σχολιασμού αφού πολύ πρόσφατα πραγματοποιήθηκε η πρώτη ανοιχτή συγκέντρωση της «Πρωτοβουλίας των 58″.

Ανάμεσα λοιπόν στους 58 , φιγουράρουν πολιτικές φυσιογνωμίες του χθές , του παλαιού και σαθρού παρελθόντος , οι οποίες με τα έργα τους μας οδήγησαν στο εξαθλιωμένο σήμερα .

Ανάμεσα στους 58 έρπονται οι παλιάς κοπής πολιτικοί , οι οποίοι , άλλαξαν απλά μετερίζι για να συνεχίσουν την αχαλίνωτη επιθυμία παρουσίας στο πολιτικό σκηνικό της δύσμοιρης αυτής χώρας .

Ανάμεσα τους 58 συνεχίζουν και υπάρχουν αποστεωμένες πολιτικές φιγούρες οι οποίες κουβαλώντας τα απομεινάρια μιας ατέρμονης πολιτικής πορείας , ανάμεσα σε σκάνδαλα και κατασπατάληση δημοσίου χρήματος, επιχειρούν, με την ίδια ξύλινη γλώσσα σαν να έχει στερέψει το λεξιλόγιό τους, την λήθη, επικαλούμενοι την εμπιστοσύνη του κόσμου στο πρόσωπό τους.

Ανάμεσα στους 58 υπάρχουν οι πολιτικοί εκείνοι άνδρες , οι οποίοι στην προσπάθεια τους να «ξορκίσουν» το ένοχο εκείνο πολιτκό χτές δυστυχώς δεν έχουν να αντιτάξουν τα εχέγγυα για το ασφαλές καθαρό πολιτικό αύριο που έχει ανάγκη αυτός ο τόπος.

Ανάμεσα στους 58 υπάρχουν και εκείνοι , οι οποίοι είναι λίγο με τους 58 ,λίγο με τους 8 και λίγο με τους 18 , δηλάδή συνεχίζουν το άθλημα της κωλοτούμπας και όπου καταλήξουν επιδιώκοντας με τον δυνατό .

Ανάμεσα στους 58 ΔΕΝ υπάρχει όμως εκείνος ο οποίος θα
ακούσει τον πόνο και τον οδυρμό της κοινωνίας μας , η οποία καθημερινά καταποντίζεται στα συντρίμια της κοινωνικής μας ζωής και θα πράξει το πιό απλό και συγχρόνως δύσκολο κατόρθωμα : να τραβήξει μπροστά ,με καθαρά χέρια και μυαλό απελευθερωμένο απο λοβιτούρες και σκάνδαλα.
Το πολιτικό σύστημα πάσχει εν γένει απο ηγέτες , εν κατακλείδι πολιτικούς πεφωτισμένους για το πολιτικό γίγνεσθει της εποχής μας.

Η διάλυση του πολιτικού συστήματος αποτελεί πηγή έμπνευσης και δημιουργίας πολιτικών σχηματισμών , οι οποίοι με το εκλογικό αποτέλεσμα θα κατανοήσουν ότι ο κόσμος πλέον δεν εμπαίζεται και δεν αρκείται σε θολές ιδεολογικές κατευθύνσεις.

Ο Έλληνες θέλουν πίσω την υπερηφάνεια τους, τη ζωή τους , την αξιοπρεπή καθημερινότητα τους .
Ποιός μπορεί να τους τα επιστρέψει ;;;

Αναρωτιέμαι ..ποιός;;;

 

Αναδημοσιεύσεις:

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν