Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Στο βάθος … Δένδιας

Στο βάθος … Δένδιας

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Σκάνδαλα, μίζες, επιστροφές κλεμμένων χρημάτων, δικαστικές εμπλοκές και μέσα σε όλα αυτά τα σενάρια ¨συνομωσίας¨ – ολοφάνερα γεγονότα όμως από την εποχή που γινόντουσαν – ήρθε και ένα νέο, η ¨επιστολή Γιωτόπουλου¨ που εμπλέκει από ΕΥΠ μέχρι CIA, οι οποίες παρενέβησαν για την άδεια στον Χ. Ξηρό και το πώς περνούσε τον καιρό του στον Κορυδαλλό!

Όλοι μπορεί να έχουν δίκιο, όλοι μπορεί να έχουν άδικο, όμως το δεδομένο που είχαμε παραμένει και είναι το ξεπούλημα της Πατρίδας από την κυβέρνηση, με ό,τι αυτό περιλαμβάνει, από την εξαθλίωση μέχρι τις αυτοκτονίες και από τις ¨βόλτες¨ των Τούρκων στην Τζια μέχρι την είδηση για νέο μνημόνιο και νέο δάνειο. Στον κάθε συνομωσιολόγο μπορούμε να ρωτήσουμε και κάτι λογικό, στο οποίο βεβαίως δεν θα μας απαντήσει, όπως στον Γιωτόπουλο πιο συγκεκριμένα, αφού τα ήξερε όλα αυτά, γιατί δεν τα είπε πιο νωρίς; Μήπως ο παλαιός του σύντροφος πούλησε τις ιδέες τους και έγινε «πιόνι» της κυβέρνησης και των μυστικών υπηρεσιών ή δεν έχει τον κοινό νου, για να καταλάβει, ότι τον «χρησιμοποιούν»; Μήπως υπάρχει και «παρακράτος» που μας κυβερνάει εν αγνοία της κανονικής κυβέρνησης;

Το κεντρικό πρόσωπο, πλην των … λαοπρόβλητων πρωθυπουργού και αντιπροέδρου, παραμένει ένα: ο πολύ γνωστός μας υπουργός Δένδιας. Τι να πρωτοθυμηθούμε; τις συλλήψεις των δολοφόνων στο Ηράκλειο; την πάταξη της εγκληματικότητας που μας επιτρέπει να κυκλοφορούμε ήσυχοι; την βία στα γήπεδα που σταμάτησε; ότι έχασε τον Ξηρό; ότι έχει εξασφαλίσει στους αστυνομικούς την αναγκαία υλικοτεχνική υποδομή;

Υπάρχει έντονη και σοβαρή φημολογία, ότι πρόκειται να είναι υποψήφιος για τον Δήμο Αθηναίων, ακολουθώντας το παράδειγμα Έβερτ, Μπακογιάννη κλπ και πρέπει να έχει έτοιμο ένα πολύ δυνατό «προφίλ», για να πείσει τους ψηφοφόρους. Το ένα σκέλος του είναι το κομματικό, όπου είναι δεδομένη η προεδρική στήριξη και το άλλο το κοινωνικό, όπου τίποτα δεν είναι δεδομένο. Τα διάφορα ονόματα που ακούγονται από πλευράς ΝΔ, απλώς πρέπει να ακουστούν, για να φανεί σαν η μόνη και λογική λύση το δικό του όνομα. Ο κόσμος δεν ξεχνάει, ότι εκτός από υπουργός είναι και ένας από αυτούς που ψηφίζουν τα πάντα για την «σωτηρία» μας, όπως την έχουν στο μυαλό τους. Και οι αστυνομικοί, πρώτοι απ” όλους, βιώνουν στην πράξη τις ενέργειες του υπουργού τους (καλοπληρωμένοι, πλήρως εξοπλισμένοι, ασφαλείς !!!) και … περιμένουν με ανυπομονησία να τον ανταμείψουν με την ψήφο τους.

Οψόμεθα λοιπόν κ. υπουργέ!

 

Αναδημοσιεύσεις:

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν