Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

ΔΙΑΣτημική αστυνόμευση!

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Τα τελευταία δύο χρόνια και ειδικότερα τον τελευταίο, η λέξη ΔΙΑΣ, με την αναφορά στην συγκεκριμένη μηχανοκίνητη ομάδα της αστυνομίας, τείνει να γίνει συνώνυμη αυτής της Ελληνικής Αστυνομίας.

Όλοι μας έχουμε την εμπειρία, να βλέπουμε ¨από το πουθενά και παντού¨ να παρουσιάζονται οι δικυκλιστές αστυνομικοί, σε ανύποπτο χρόνο, προσφέροντας στο κοινωνικό σύνολο το αίσθημα της ασφάλειας, που δυστυχώς τόσο πολύ απουσιάζει. Είναι δεδομένο επίσης, ότι και οι επιτυχίες στην πάταξη της εγκληματικότητας είναι πολύ μεγάλες και πλέον οι άνδρες της ομάδας αυτής θεωρούνται «υπεύθυνοι» για την μείωση των αντίστοιχων δεικτών.

Οφείλουμε όμως να επισημάνουμε και ένα ακόμη γεγονός, που σίγουρα εντυπωσιάζει και προκαλεί θετικές εντυπώσεις σε όλους τους πολίτες. Και αυτό είναι, ο τρόπος και το φέρεσθαι των ανδρών της ΔΙΑΣ. Συγγνώμη, αλλά καμία σχέση με το παρελθόν και την εικόνα του ¨σερίφη¨ από την μακρινή άγρια δύση που επιμελώς αναδεικνυόταν και παρουσιαζόταν, η οποία και δεν είχε γίνει δεκτή ή έστω ανεκτή από το κοινωνικό σύνολο. Είναι γνωστό, ότι η δράση δημιουργεί αντίδραση και η συμπεριφορά αυτή δημιουργούσε προδιάθεση και στον πιο καλοπροαίρετο πολίτη να αντιδράσει. Τα αποτελέσματα … γνωστά. Σήμερα, η εικόνα αυτή έχει αλλάξει τελείως και σε κάθε επαφή με την ομάδα αυτή ερχόμαστε αντιμέτωποι με ιδιαίτερα ευγενικούς αστυνομικούς, οι οποίοι ταυτοχρόνως αποπνέουν και την εικόνα της αυτοπεποίθησης για το έργο τους αλλά και της προσαρμογής στην ψυχολογική κατάσταση της στιγμής.

Μπορούμε να πούμε μόνο Εύγε στην ομάδα ΔΙΑΣ για όσα προσφέρει και αυτό αφορά από την ηγεσία της μέχρι τον πιο νέο αστυνομικό!

 

Αναδημοσιεύσεις του παραπάνω άρθρου:

http://www.triklopodia.gr/2014/02/blog-post_2272.html?m=1

http://www.axortagos.gr/diastimiki-astinomefsi.html

http://greeknation.blogspot.gr/2014/02/blog-post_2164.html

http://elladanea.gr/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

http://pitsirikidotnet.gr/2014/02/%CE%B4%CE%B9%CE%B1%CF%83%CF%84%CE%B7%CE%BC%CE%B9%CE%BA%CE%AE-%CE%B1%CF%83%CF%84%CF%85%CE%BD%CF%8C%CE%BC%CE%B5%CF%85%CF%83%CE%B7/

http://elas-lyste.blogspot.gr/2014/02/blog-post_9365.html?m=1

http://www.politikanet.gr/2014/02/blog-post_3638.html

http://www.top-news.gr/2014/02/blog-post_5150.html

http://www.bloko.gr/swmata-asfaleias/diasthmikh-astynomeysh.html

http://www.dhmoths.gr/item/2327-diastimiki-astynomefsi

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν