Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Θράκη: μία … μακρινή περιοχή!

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Μπορούμε να αναρωτηθούμε όλοι μας κάτι απλό, πόσες φορές έχουμε ακούσει στα κανάλια ή στις ειδήσεις να αναφέρονται στην Θράκη;

 

Πόσες φορές έχουμε ακούσει αναφορές για πάμπολλα μέρη του πλανήτη μας, με θέματα από αδιάφορα έως αδιάφορα;

Το συμπέρασμα είναι απλό και ενδεικτικό του τρόπου σκέψεως και αντιμετωπίσεως από την κεντρική πολιτική σκηνή. Η Θράκη μοιάζει με μία μακρινή και ξεχασμένη περιοχή, που δεν ενδιαφέρει κανέναν και πολύ περισσότερο τους Έλληνες. Αντιθέτως, η κάτω Ινδονησία ή η άνω Κένυα παρουσιάζουν πολύ μεγάλο ενδιαφέρον για εμάς και πρέπει να γνωρίζουμε τα πάντα για την περιοχή και τους κατοίκους της.

Η εποχή μας είναι κρίσιμη και για αυτό το κομμάτι της Πατρίδας, που τεχνηέντως έχει ¨ξεχαστεί¨ και δίνεται η ευκαιρία στους … ενδιαφερόμενους να δρουν ανενόχλητοι και καθαρά αντεθνικά.

Πρέπει όμως να γνωρίζουν οι κυβερνώντες, ότι εμείς δεν ξεχνούμε την Θράκη μας και σύντομα θα ξεσκεπαστεί ο ρόλος του καθενός. Η Θράκη δεν είναι μακριά, γιατί είναι στην καρδιά μας, όπως όλη η Ελλάδα.

http://greeknation.blogspot.gr/2013/11/blog-post_9162.html

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις