Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ: Ένα μαγευτικό οδοιπορικό στα σύνορα της Πατρίδας μας

Της Θάλειας Χούντα

Το φετινό καλοκαίρι επέλεξα, αντί διακοπών, να βρεθώ για μια ακόμη φορά κοντά σε εκείνους, οι οποίοι αδιάλειπτα φυλάττουν τα σύνορα της χώρας μας. Τους το είχα υποσχεθεί αλλά ήταν και για εμένα μεγάλη χαρά, να μοιραστώ μαζί τους την καθημερινότητά τους, η οποία είναι αμιγώς συνυφασμένη με την έννοια “καθήκον”.

Έζησα μαζί τους μοναδικές στιγμές, ξεχωριστές μεταξύ τους τόσο σε ένταση όσο και σε συναίσθημα. Δάκρυσα με τους συνοριοφύλακες του Αγίου Γερμανού για την απώλεια του συναδελφού τους – αδερφού τους Ηλία.

Βίωσα την αγωνία τους, τη λατρεία τους για το εθνόσημο, γέλασα μαζί τους, έφαγα μαζί τους, απόλαυσα μοναδικές μαγικές στιγμές, όταν με απίστευτη υπομονή με πήγαν σε όλα μέρη των Πρεσπών, σε διαδρομές δύσβατες, απρόσιτες για τους περισσότερους αλλά τόσο γνώριμες για εκείνους, αφού όπως μου έλεγαν αυτά τα μέρη είναι το σπίτι τους.

Τους θεωρώ δικούς μου ανθρώπους, αφού έχουν αγγίξει την πιο ευαίσθητη χορδή της καρδιάς μου, τους θαυμάζω, αγωνιώ για τις αποστολές τους, επικοινωνώ συχνά μαζί τους και τους έχω τονίσει ότι η περιοχή τους είναι και δικό μου σπίτι.

Μέσα απο το μεγάλο αυτό οδοιπορικό, όπου σε αυτό το άρθρο παίρνετε μια πρόγευση, θα “συνταξιδέψουμε” στα σύνορα της Πατρίδας μας, στις Πυραμίδες, στο Τριεθνές, στα Πομακοχώρια της Ξάνθης, στον Έβρο και είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι το μοναδικό φωτογραφικό υλικό το οποίο διαθέτω και θα παρατεθεί στα άρθρα μου είναι σπάνιο, αφού είμαι από τους ελάχιστους που έχω επισκεφθεί τα συγκεκριμένα μέρη.

Με τους Συνοριοφύλακες ΠρεσπώνΜε τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών

Με τους Συνοριοφύλακες του Έβρου Διοικητή ΤΣΦ Φερρών Βαγγέλη Μόκαλη και Βολτέζο Γιάννη
Με τους Συνοριοφύλακες του Έβρου Διοικητή ΤΣΦ Φερρών Βαγγέλη Μόκαλη και Βολτέζο Γιάννη

Με τον Υποδιοικητή ΤΣΦ Κρυσταλλοπηγής Γιώργο Βρύζα
Με τον Υποδιοικητή ΤΣΦ Κρυσταλλοπηγής Γιώργο Βρύζα

Mε τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών Κωνσταντίνος Βεδούρας
Mε τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών Κωνσταντίνος Βεδούρας

Mε τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών, Χρήστος Ρέπας
Mε τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών, Χρήστος Ρέπας

Mε το Διοικητή ΤΣΦ Αγίου Γερμανού Πρεσπών , Σπύρο Πλιάκα
Mε το Διοικητή ΤΣΦ Αγίου Γερμανού Πρεσπών , Σπύρο Πλιάκα

Όπως είμαι απόλυτα σίγουρη, ότι θα νιώσετε και εσείς την λατρεία που έχω στις συγκεκριμένες περιοχές και στους ένστολους φίλους μου, οι οποίοι εκεί στα ψηλά και απόκρημνα μέρη όπου γίνονται συζητήσεις απο καρδιάς, με έκαναν να συνειδητοποιήσω τη δύναμη και το θάρρος όπου διαθέτω μέσα μου, αφού μαζί τους ξεπέρασα φοβίες μου όπως πχ την υψοβοφία.

Είμαι πολύ τυχερή που έχω αυτούς τους υπέροχους ενστόλους στη ζωή μου, η οποία έχει ριζικά αλλάξει, μετά τη γνωριμία μου μαζί τους και ένα είναι σίγουρο, ότι θα επισκέφτομαι τις ευαίσθητες αυτές περιοχές αρκετές φορές το χρόνο, αφού έχω αφήσει εκεί ένα κομμάτι του εαυτού μου.

Τέλος, θα ήθελα αυτό το δημοσιογραφικό οδοιπορικό να το αφιερώσω στους “θείους” μου, τους φύλακες άγγελους μου, οι οποίοι με τη λατρεία που μου έχουν, μου πραγματοποιούν κάθε επιθυμία μου όσο δύσκολη και αν είναι, προσθέτοντας κάθε στιγμή καινούρια κεφαλαία στο βιβλίο της ζωής μου.

Με τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών
Με τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών

Με τον Ταξίαρχο Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Τζιοβάρα, τον Υποδιευθυντή Παλογιάννη Δημήτριο και τον ταμια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλύλων Ν. Φλώρινας Γιάννη ΔίβιοΜε τον Ταξίαρχο Δυτικής Μακεδονίας Παναγιώτη Τζιοβάρα, τον Υποδιευθυντή Παλογιάννη Δημήτριο και τον ταμια της Ένωσης Αστυνομικών Υπαλλύλων Ν. Φλώρινας Γιάννη Δίβιο

Mε τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Ευάγγελο ΓκίκαMε τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Ευάγγελο Γκίκα

Mε τον Διοικητή ΤΣΦ Αγίου Γερμανού Πρεσπών , Σπύρο ΠλιάκαMε τον Διοικητή ΤΣΦ Αγίου Γερμανού Πρεσπών , Σπύρο Πλιάκα

Με τους Συνοριοφύλακες ΠρεσπώνΜε τους Συνοριοφύλακες Πρεσπών

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν