Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ.: Τα Α.Τ. της Περιφέρειας παράδειγμα πρός μίμηση

Της Θάλειας Χούντα

Δώρο Αστυνομικού Τμήματος Σουφλίου

Συνεχίζοντας το δημοσιογραφικό οδοιπορικό μου στην Ανατολική Μακεδονία & Θράκη, στην Κεντρική Μακεδονία και τη Δυτική Μακεδονία μου δόθηκε η ευκαιρία, να επισκεφθώ και αρκετα απο τα κατά τόπους αστυνομικά τμήματα και να συνομιλήσω τόσο με τους Διοικητές όσο και με τους υπόλοιπους αστυνομικούς.

Με τον Διοικητή του Τ.Σ.Φ Σουφλίου

Η εμπειρία μου μαζί τους μου δημιουργεί, ακόμα και τώρα που γράφω, χαμόγελα ζεστασιάς, αφού ο καλωσυνάτος και άμεσος τρόπος επικοινωνίας μας, ήταν το καλύτερο καλωσόρισμα που μπορούσαν να μου επιφυλάξουν.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Διδυμοτείχου

Η τυχόν αμηχανία τα πρώτα λεπτά, αμφοτέρων των πλευρών, προσπερνιόταν απο την αυθόρμητη, πολύωρη όπως εξελισσόταν, συζήτηση, για την δράση τους στις περιοχές τους και τα προβληματά που τυχόν αντιμετωπίζουν.

Η απάντησή τους, τις περισσοτέρες φορές, με ξάφνιαζε, γιατί μου εξηγούσαν, ότι τα επίπεδα εγκληματικότητας στις περιοχές τους, έχουν διατηρηθεί σε χαμηλότατα επίπεδα, αφού οι κοινωνίες είναι μικρές και οι όποιες αντιθέσεις ή διαφορές, μπορούν να προσπεραστούν και να επιλυθούν με την άνθρώπινη προτίστως παρέμβαση των αστυνομικών οργάνων.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Ορεστιάδας

Συνηδειτοποίησα, ότι ο αστυνομικός της περιφέρειας έχει κατόρθωσει να βρίσκεται πραγματικά κοντά στον πολίτη, δημιουργώντας του το συναίσθημα της ασφάλειας και νιώθοντας ότι ο ένστολος είναι ο “δικός του άνθρωπος”.

Στο Αστυνομικό Τμήμα Καστοριάς

Εγκάρδιοι, χαμογελαστοί και προσπερνώντας την οικονομική κρίση προτάσσουν το ιερό τους καθήκον στο να πραγματοποιούν καθημερινά “μικρά θαύματα”, με μοναδικό γνώμονα την προστασία του συνανθρώπου τους.

Στο Τμήμα Ασφαλείας Καβάλας

Μοναδική τους επιθυμία είναι, να μπορεί το έργο που επιτελούν να γίνεται γνωστό και στην υπόλοιπη Ελλάδα, αποτελώντας για τους ίδιους μια μορφή ηθικής αναγνώρισης, κατί που θεωρώ, τουλάχιστον, ότι τους το οφείλουμε.

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Top Post

Ξεχώρισαν