Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Ηθικόν ακμαιότατον …

Ηθικόν ακμαιότατον …

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Έχουν πυκνώσει τα σύννεφα των απειλών με όλα τα πολεμικά μέσα από πλευράς Τουρκίας, καλύπτοντας το σύνολο του Αιγαίου και της Κύπρου.

Οι παραβιάσεις του εθνικού χώρου είναι πλέον συνεχείς – για να μην αναφερθεί μόνιμες και οι ρηματικές ανακοινώσεις τείνουν προς επιδείνωση της κατάστασης.

Προφανώς, οι Τούρκοι πολιτικοί και στρατηγοί, για μία ακόμη φορά, έβαλαν κάτω τα μολύβια τους και τα χαρτιά τους και διαπίστωσαν δύο πράγματα: το πρώτο, ότι η κυβέρνησή μας ¨αγρόν αγοράζει¨ για τα σοβαρότατα περιστατικά που συμβαίνουν και το δεύτερο, ότι έχουν αριθμητική υπεροπλία σε αεροπλάνα και πλοία.

Η απάντηση και στις δύο αυτές διαπιστώσεις είναι απλή για τον πολίτη και δυσνόητη για τον πολιτικό: το πρώτο, είναι άλλο η κυβέρνηση και άλλο ο Ελληνικός λαός, το φρόνημα του οποίου είναι υψηλό και η πίστη στις αξίες του Έθνους βαθιά ριζωμένη μέσα στον καθένα και το δεύτερο, η απάντηση στην όποια υπεροπλία είναι η γεωγραφία και συγκεκριμένα τα πάμπολλα νησιά μας, τα οποία επέχουν την πλέον μάχιμη θέση. Και τα νησιά αυτά κατοικούνται από λεβέντες Έλληνες και όχι προσκυνημένους δουλοπάροικους.

Το ηθικό του Ελληνικού λαού είναι ακμαίο, όσο και αν έχει γίνει κάθε δυνατή προσπάθεια, να μας εκμηδενίσουν και να μας αφανίσουν. Μένει μόνο, η κυβέρνηση να ακολουθήσει τον λαϊκό ενθουσιασμό και να χαράξει την στρατηγική του ¨ως εδώ¨ όχι μόνο με «διπλωματικές διαμαρτυρίες» αλλά και με κινήσεις ουσίας.

 

Αναδημοσιεύσεις:

http://www.triklopodia.gr/ithikon-akmeotaton/

http://www.palo.gr/eidhseis-ellada/ithikon-akmaiotaton/11912595/

http://olympia.gr/2014/11/17/%CE%B7%CE%B8%CE%B9%CE%BA%CF%8C%CE%BD%CE%B1%CE%BA%CE%BC%CE%B1%CE%B9%CF%8C%CF%84%CE%B1%CF%84%CE%BF%CE%BD/

http://www.logiosermis.net/2014/11/blog-post_165.html#.VK6FZCusWSo

http://eleytheroi-ellines.blogspot.gr/2012/07/dna.html

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν