Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Κεντρική διοίκηση -Τοπική αυτοδιοίκηση

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Σήμερα έχουμε να αντιμετωπίσουμε δύο πόλους που συνθέτουν την καθημερινότητά μας: την εργασία μας και το περιβάλλον που ζούμε στις πόλεις μας

.

 

Θεωρητικά στην τοπική αυτοδιοίκηση έχει μεταφερθεί ένα μεγάλο μέρος των αρμοδιοτήτων διαφόρων Υπουργείων , όμως στην πράξη και όσο οι Δήμοι παραμένουν οικονομικά δεμένοι από την εσωτερική διοίκηση . από ελάχιστα εως τίποτα είναι τα περιθώριο των ενεργειών τους.

Κάθε πόλη αντιμετωπίζει τα επί μέρους προβλήματα της , σοβαρά για τους δημότες που κατοικούν εκεί , όμως και αυτά μπαίνουν στο καλάθι της “κρατικής αδιαφορίας “από τους εκάστοτε διαχειριστές της.

Η τοπική αυτοδιοίκηση αποτελεί ένα από τα πλέον σοβαρά κομμάτια της κοινωνίας μας , στο οποίο οφείλουμε να δείξουμε σεβασμό και να σκύψουμε πάνω από τα προβλήματα της δίνοντάς της τη δυνατότητα της αυτολειτουργικότητας. Η θέσπιση νέου νομοθετικού πλαισίου είναι επιβεβλημένη , με πρωταρχικό στόχο το κόψιμο του ομφάλιου λώρου με την κεντρική διοιίκηση και την παροχή εγγυήσεων για αυτοδιοικητικό αύριο στην πράξη.

dhmoths.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις