Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Προστασία από τους προστάτες!

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Είναι πλέον δεδομένο, ότι η πολιτική εξουσία εξαντλεί την … προστασία της προς εμάς τους ανήμπορους και ανυπεράσπιστους πολίτες και με τα μέτρα που ψηφίζονται, κάνει ότι μπορεί για «το καλό μας».

Η ανεργία έχει σκαρφαλώσει σε πρωτοφανή επίπεδα, αποδεικνύοντας στην πράξη, τι σημαίνει ανάπτυξη.
Τα νέα φορολογικά μέτρα, σε συνέχεια των ήδη δυσβάσταχτων, έρχονται να επιβληθούν ως και στα χωράφια. Δεν γίνεται βέβαια λόγος για μισθούς και συντάξεις, αφού είναι λέξεις που σε λίγο καιρό θα είναι άγνωστες!
Η εθνική κυριαρχία είναι … απομεινάρι του παρελθόντος! Ήδη ξεπουλάμε τα νησιά μας, αλλά μόνο τα μικρά ακατοίκητα! ..αυτά δεν είναι προφανώς Ελλάδα.
Οι ουρές των συνανθρώπων μας που περιμένουν για το συσσίτιο, είναι εικόνες «προόδου» ευρωπαϊκής χώρας.
Νομικά δικαιώματα και νομοθετημένα μέτρα που διέπουν την εργασιακή σχέση, σε ένα βράδυ αλλάζουν και καταργούνται.
Οι Αρχές είτε απεργούν είτε δεν μπορούν να κάνουν το έργο τους και έρχονται για βοήθειά μας τα «τάγματα εφόδου».
Φτάνει λοιπόν με όλα αυτά! Το σημείο μηδέν είναι εδώ και πλέον έχει γίνει κοινή απαίτηση, να προστατευθούμε από τους προστάτες μας. Η αλήθεια είναι μία και μέχρι σήμερα δεν την έχω ακούσει από κάποιο πολιτικό κόμμα: ποιός και πως δημιούργησε αυτό το χρέος; Διστάζουν όλοι οι πολιτικοί να αναφερθούν σε ονόματα και με τον τρόπο αυτό μας αποδεικνύουν, ότι καλύπτονται μεταξύ τους. Η κάθε πράξη αντιστοιχεί σε κάποιο πρόσωπο, όμως αυτό δεν το έχουμε ακούσει.
Επίσης, είναι τουλάχιστον αστείος ο ισχυρισμός, ότι όλα αυτά που πετυχαίνουν οι κυβερνώντες, είναι προς το συμφέρον της χώρας. Έχετε φανταστεί, να υπάρχει η χώρα και να έχουν αφανιστεί οι πολίτες της; Η κοροϊδία δεν έχει πια όρια και είμαστε αναγκασμένοι, να τα οριοθετήσουμε εμείς, αποδεικνύοντας, ότι μπορεί να έχουμε γονατίσει οικονομικά, όμως το μυαλό μας και η καρδιά μας παραμένουν όρθια και σε πατριωτική εγρήγορση.
Αν η υπάρχουσα πολιτική κατάσταση δεν είναι επαρκής, για να αντιμετωπίσει αυτή την κρίση, που η ίδια δημιούργησε όλα αυτά τα χρόνια, θα την αλλάξουμε, μέχρις ότου αναδειχθούν οι πατριωτικές κινήσεις, που στο κέντρο τους θα έχουν τον Έλληνα.

 

dhmoths.gr


 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν