Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Ο κυνισμός υπάρχει

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Στην σημερινή οικτρή κατάσταση της χώρας, κάποιοι επιμένουν να μην καταλαβαίνουν τίποτα. Υπάρχουν δύο όψεις του τρόπου συμπεριφοράς και μία πραγματικότητα.

Έχει π.χ. σε όλους τύχει να συναντήσουμε στον δρόμο το αυτοκίνητο ενός “σημαντικού¨ προσώπου, ίσως κατέχοντος κυβερνητική θέση. Ξαφνικά προκαλείται αναστάτωση – κλείσιμο του δρόμου για να δοθεί προτεραιότητα, ασφάλεια, σοβαροφανή πρόσωπα μέσα…

Συνεχίζεις μόνο λίγα μέτρα την πορεία σου και συναντάς συμπολίτες μας πραγματικά σκεπτικούς, κατσουφιασμένους και το σύνολο των συζητήσεων αφορούν την ανεργία, την απώλεια εισοδήματος και το αβέβαιο μέλλον.

Η πραγματικότητα είναι αυτό που βιώνουμε και στο οποίο μας οδήγησαν. Οι δύο αυτές όψεις όμως προβληματίζουν και σίγουρα δημιουργούν αγανάκτηση.

Δεν μπορεί κάποιοι να συνεχίζουν να ζουν στην εικονική πραγματικότητα της φαντασίας τους και να μην καταλαβαίνουν τι συμβαίνει δίπλα τους. Τουλάχιστον δεν πρέπει κανεις να προκαλεί στις δύσκολες αυτές ημέρες, γιατί θα πρέπει να τους θυμίσουμε την παροιμία “αν πάρει φωτιά το σπίτι του γείτονά σου, ετοιμάσου και για το δικό σου”.

Η αλήθεια είναι έξω και δεν κρύβεται από κανέναν. Πρέπει να θέλεις να την δεις και να μην είσαι κυνικός, για να αφουγκραστείς το μήνυμά της. Κύριοι που είχατε στα χέρια σας τις τύχες του τόπου, αποτύχατε!

Ο κόσμος δεν αντέχει άλλο το παρελθόν αλλά απαιτεί απλές και σίγουρες λύσεις για το αύριο, που θα του εξασφαλίσουν την ποιότητα ζωής που δικαιούται. Ας το αντιληφθούν, έστω και τώρα, αυτοί που πρέπει.

http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=19&authid=62&artid=4679

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν