Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Το πολιτικό σκηνικό αλλάζει

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Όλοι παρακολουθήσαμε τις πρόσφατες εξελίξεις με την ψηφοφορία του μνημονίου στην Βουλή, τις οποίες πρέπει να εκτιμήσουμε σε τρεις τομείς.

Πρώτον, στη νέα διαμόρφωση των πολιτικών συσχετισμών τόσο για την θέση τους επί συγκεκριμένων θεμάτων όσο και για την δυναμική και δύναμή τους απέναντι στους πολίτες.

Δεύτερον, στην κοινωνική αντίδραση στα νέα οικονομικά μέτρα, τα οποία οδηγούν σε βέβαιο αδιέξοδο και απλώς αναβάλλουν το χρονικό ενός “προαναγγελθέντος θανάτου”.

Τρίτον, στην έκρηξη των ακραίων αντιδράσεων, σαν αποτέλεσμα της έως σήμερα πολιτικής συμπεριφοράς, οι οποίες μπορεί να επιδεινωθούν με ανεξέλεγκτο τρόπο και αβέβαιο αποτέλεσμα.

Σίγουρα το αύριο δεν θα είναι ίδιο με το χθες, σίγουρα τίποτα δεν εγγυάται πιο ζοφερό το μέλλον, σίγουρα όμως υπάρχει η “ελπίδα” και κανένας δεν έχει το δικαίωμα να μας την στερήσει.

Ίσως είναι η κατάλληλη ευκαιρία να παρουσιαστούν νέοι άνθρωποι, με νέες ιδέες, που ζουν μέσα στην κοινωνία, σαν ζωντανό κύτταρό της και να παραλάβουν ό,τι έχει απομείνει, για να το οδηγήσουν εμπρός. Χρειάζεται τόλμη και αποφασιστικότητα και το μήνυμα από παντού είναι “ό,τι δεν λύνεται, κόβεται”!

  http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=19&authid=62&artid=4679

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις