Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Πολιτική αδράνεια… κοινωνική καταστροφή…

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Είναι ως φαίνεται χαρακτηριστικό των κυβερνήσεων της Ελλάδας και της Κύπρου, ότι για οποιοδήποτε μέτρο δεσμεύονται ότι δεν θα το εφαρμόσουν να πράττουν το ακριβώς αντίθετο.

Τις περισσότερες ημέρες της εβδομάδας βρίσκομαι στην Κύπρο όπου κατά την διάρκεια των επαφών που έχω με τον ανώτατο πολιτικό, επιχειρηματικό και τραπεζιτικό χώρο, καταλήγω στο τραγικό συμπέρασμα του πόσο καταστροφικές για το λαό είναι οι πολιτικές που χαράσσονται και ακολουθούνται από τους κυβερνώντες.

Οι «κόκκινες γραμμές» και οι «προσωπικές δεσμεύσεις» έχουν υιοθετηθεί στο καθημερινό πολιτικό λεξιλόγιο και δυστυχώς καταργούνται από τις πολιτικές πράξεις, οι οποίες κατά περίεργη σύμπτωση είναι εκ διαμέτρου αντίθετες από τα συμφραζόμενα.

Είναι τραγικό να βιώνεις πολιτικάντικες φιγούρες οι οποίες έχουν επιλεχθεί από τους πολίτες για την διακυβέρνηση των συμφερόντων της χώρας, να οδηγούν με τις εγκληματικές κινήσεις τους, τους λαούς πρός τον όλεθρο.

Είναι τόσο θλιβερό να παρατηρείς ότι στις χώρες όπου χύθηκε τόσο αίμα των προγόνων μας για την ελευθερία και την αξιοπρέπεια της Πατρίδας μας, να καπηλεύεται η θυσία αυτών των ηρώων, οι οποίοι τόσο αυθόρμητα έδωσαν το «είναι» τους για μια ελεύθερη χώρα, η οποία έμελλε στον 21ο αιώνα να βιώνει με τον χειρότερο τρόπο την οικονομική «κατοχή» την οποία επέτυχαν οι εισβολείς με συμμάχους τους «δοσύλογους» τους οποίους επιλέξαμε για την πολιτική διακυβέρνηση της χώρας.

Ελλάδα-Κύπρος: η ιστορία επαναλαμβάνεται και εκτός απο «πολιτικές παραστάσεις» στα κανάλια και μεγαλόπνοες υποσχέσεις, ΟΥΔΕΙΣ έχει την θέληση, η την ικανότητα από τους ήδη υπάρχοντες να αλλάξει την ροή των πραγμάτων.

Κάπως αλλιώς είχαν συμφωνηθεί οι καταστάσεις στην Μεγαλόνησο, αλλά η ύπαρξη του ρωσικού στοιχείου ανέτρεψε τα σχέδια της «ευρωπαικής οικογένειας» για πλήρη στραγγαλισμό και αφανισμό της χώρας. Μου προκαλεί όμως τόσο εκνευρισμό και απαξίωση οι κατέχοντες υπουργικούς θώκους να έχουν τόσο υποδουλωτική στάση και να «ευχαριστούν» την ευρωπαϊκή οικογένεια, η οποία μέσω των εξαθλιωτικών μέτρων «στήριξης» βοηθάει τον κυπριακό λαό να διορθώσει τις… ανισσοροπίες των τελευταίων ετών.

Πόσο πιό εξευτελιστικά μπορεί να φερθεί κάποιος πολιτικός άνδρας, τολμώντας να ξεστομίζει τόσο αντεθνικές δηλώσεις και συγχρόνως να χαμογελά…

Γνωρίζω ότι όλη αυτή η κατάσταση τόσο στην Ελλάδα όσο και στην Κύπρο οδηγεί σε άλλες διαδρομές αντεθνικές, απουσία ισχυρών, εθνικών, ηγετικών μορφών. Όμως ουδείς μπορεί να προβλέψει τι μπορεί να ξημερώσει την επαύριο διότι όπως είθισται να λέμε ότι η κρίση …γεννάει ευκαιρίες, ίσως και μέσα από τις φλόγες λίαν συντόμως να αναγεννάται …ο φοίνικας…

http://www.dhmoths.gr/weather-east-attica/4596-politiki-adraneia-koinwniki-katastrofi

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις