Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Τραπεζική Ασφάλεια;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Η πρόσφατη απόφαση σε ανώτατο ευρωπαικό επίπεδο αναφορικά με τις τραπεζικές καταθέσεις ανέτρεψε τα όσα γνωρίζαμε και ίσχυαν και καθιερώνει νέα δεδομένα.

Η διαφορά της ενωμένης Ευρώπης ως ιδέα και εφαρμογή είναι τελείως διαφορετική και ανάλογη του πολιτισμού κάθε κράτους μέλους. Η Ελληνική φιλοσοφία είναι αμιγώς ανθρωποκεντρική και σκοπό έχει την προστασία
δικαιωμάτων και την διασφάλιση μέσω αυτών της ποιότητας ζωής. Η Γερμανική – μέσω του Ευρωσυντάγματος – σκέψη (για φιλοσοφία δεν γίνεται λόγος) είναι αμιγώς οικονομική και σκοπό έχει την δια της οικονομίας κατάληψη χωρών, αφού πλέον θα τελούν σε καθεστώς ομηρίας.
Μεταξύ των προστατευόμενων έννομων αγαθών ήταν και οι τραπεζικές καταθέσεις σε χώρες μέλη. Πλέον όμως αυτό δεν ισχύει. Ανεξαρτήτως των όποιων δικαιολογιών παραβιάστηκε ένας βασικός κανόνας και οι συνέπειες θα είναι πολλαπλές και προς πάσα κατεύθυνση. Η ουσία είναι η καθιέρωση της Γερμανίας στο ευρωπαικό γίγνεσθαι και το ανέλεγκτο των αποφάσεών της – περιβεβλημένων με συλλογικότητα ευρωπαική – και ο τρόπος για την επίτευξη του σκοπού της είναι η οικονομία. Ήδη κατέχει το μεγαλύτερο μέρος των τραπεζών που δραστηριοποιούνται στην ήπειρό μας και όπου ακόμη δεν το έχει κατορθώσει, δημιουργεί τις κατάλληλες συνθήκες, για να το πράξει.
Καμία απόφαση ευρωπαικού οργάνου δεν είναι τυχαία και άσχετη των γερμανικών επιδιώξεων. Καμία ασφάλεια δεν ισχύει και η οικονομία έχει γίνει παιχνίδι στα χέρια τους. η όποια κρατική αυτοδυναμία είναι και έχει συγκεκριμένη διάρκεια.
Μήπως ήρθε η ώρα της εθνικής ανεξαρτησίας;

http://www.dhmoths.gr/interviews/61-more-articles/4529-trapeziki-asfaleia-apo-thn-thaleia

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις