Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Τι να πεις στα παιδιά;

Tι να πείς στα παιδιά

της Θάλειας Χούντα Δημοσιογράφου – Κοινωνιολόγου

Τα μεγαλύτερα θύματα της σημερινής οικονομικής κρίσης, με τις τεράστιες κοινωνικές επιπτώσεις, είναι τα παιδιά. Είναι ένα γεγονός, που συνήθως δεν έχει το ειδικό βάρος που του αρμόζει τόσο από πλευράς προβολής του όσο και αντιμετώπισής του.

Η ελληνική κοινωνία,με τα όποια μετακατοχικά σύνδρομα έχουν περαστεί στο μυαλό μας, τις τελευταίες δεκαετίες ζούσε μέσα στην τεχνητή οικονομική ευμάρεια. Τα παιδιά είχαν γίνει αποδέκτες και της συμπεριφοράς αυτής και η καθημερινότητά τους είχε βελτιωθεί σε μεγάλο σημείο, θεωρώντας κάποια πράγματα δεδομένα.

Τα τελευταία χρόνια που η κρίση είναι η μόνιμη παρέα μας, έχει αλλάξει άρδην και η ζωή των παιδιών.Άνεργος ο γονέας, οικονομικές δυσκολίες ο γονέας, μείωση των καταναλονούμενων αγαθών, το στρες και το άγχος της ίδιας της διαβίωσης περνάει μέσα στην οικογένεια και μέσα στα παιδιά και ξαφνικά στα μικρά τους μάτια ¨χάνεται το σύμπαν¨.

Τι να πεις στα παιδιά; Πώς να τους εξηγήσεις πράγματα που είναι δύσκολο και εσύ να τα καταλάβεις και να τα πιστέψεις; Γιατί οι κυβερνώντες μας έκαναν ομήρους; Γιατί ξεπούλησαν τα πάντα; Γιατί δεν έχει δουλειά ο πατέρας; Γιατί μειώθηκε το φαγητό στο σπίτι;Γιατί δεν μπορείς να αγοράσεις ένα παιχνίδι; Γιατί, γιατί, γιατί …

Στα τρία χρόνια της κρίσης κατόρθωσαν οι πολιτικοί μας να καταστρέψουν δύο γενιές Ελλήνων και προσπαθούν και για την Τρίτη. Αναλογιστείτε τους γονείς μας που έχουν χάσει την δουλειά τους ή δεν τους αρκεί η σύνταξη για να ζήσουν (πρώτη γενιά). Οι σημερινοί σαραντάρηδες – πενηντάρηδες δηλ. το υπάρχων εργατικό δυναμικό της χώρας που έχει μείνει άνεργο (δεύτερη γενιά). Και τα παιδιά τους να βιώνουν αυτές τις τεράστιες αλλαγές, αναίτια και με τα όποια ψυχολογικά προβλήματα μπορεί να τους χαράξει για πάντα στην ψυχή τους.

Πρέπει να θυμηθούμε, ότι τα παιδιά είναι οι καλύτεροι και οι πιο αυστηροί κριτές. Η αγνότητά τους, η ειλικρίνειά τους και η απλότητά τους είναι τα πιο δυνατά όπλα, που δεν μπορεί να αντιμετωπιστούν. Άραγε είναι τυχαίο, που κανένας πολιτικός δεν τολμάει να πάει σε κάποιο σχολείο και να συζητήσει με τα παιδιά;

Πέρα από εμάς, που σας έχουμε κατατάξει όπως σας αρμόζει και θα εισπράξετε ό,τι σας αρμόζει, είστε όλοι οι κυβερνώντες υπόλογοι και για όσα κάνατε στα παιδιά μας και παιδιά της χώρας αυτής.Σε καμμία περίπτωση δεν είστε άξιοι για το μίσος μας – αυτό ανήκει στους εχθρούς μας. Σε εσάς ανήκει μόνο η λύπησή μας!

 

Πηγή: vimaonline.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν