Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Διαφθορά ετών ….40!

Διαφθορά ετών ….40!

Γράφει η Θάλεια Χούντα

Διαφθορά στην πολιτική….
Διαφθορά στην οικονομία…
Διαφθορά στον δημόσιο τομέα….

Διαφθορά…., είναι ένας όρος ο οποίος έχει γίνει συνώνυμο της ελληνικής πραγματικότητας των τελευταίων σχεδόν 40 ετών και έχει αποτελέσει αντικείμενο διεθνούς και εγχώριας μελέτης από το 2005 , με την πραγματοποίηση ερευνών ενίοτε χρηματοδοτούμενων , προς επίλυση του «φαινομένου».

Εν έτη 2013 και τίποτα δεν έχει γίνει επί της ουσίας , πλην της εφευρέσεως νομοθετικών εργαλείων για την κοινότυπη πλέον έκφραση «καταπολέμηση της διαφθοράς».

Πολύ πρόσφατα η Βουλή καθιέρωσε τον θεσμό του Εισαγγελέα Διαφθοράς , που στόχο έχει την εποπτεία και τον συντονισμό των υποθέσεων διαφθοράς κρατικών λειτουργών.

Στη θέση αυτή ορίστηκε από το Ανώτατο Δικαστικό Συμβούλιο η αντιεισαγγελέας Εφετών Ελένη Ράϊκου,
Γνωστά όλα αυτά μέχρι στιγμής. Το άγνωστο όμως αφορά την εξέλιξη μείζονων υποθέσεων όπως CDS, υπόθεση ξεπλύματος «μαύρου χρήματος» υπόθεση της λίστας Λαγκάρντ και οι άνω των 500 εκκρεμών δικογραφιών.

Είναι απορίας άξιον, το πόσο σύντομα θα αποδοθεί δικαιοσύνη στους πρωταγωνιστές – δημιουργούς των οικονομικών και πολιτικών σκανδάλων , οι οποίοι έχουν ονοματεπώνυμο όπως όλοι μας.

Δικαίως αναρωτιέται η πλειοψηφία των συμπολιτών μας , μήπως τα συγκεκριμένα ονοματεπώνυμα είναι τόσο ¨ηχηρά» και προκαλούν …κώφωση στα ώτα των αρμοδίων λειτουργών…

Πλέον οι εποχές και οι καταστάσεις έχουν αλλάξει εξαιτίας κάποιων προσώπων , οι οποίοι ουδεμία σχέση έχουν με το σάπιο πολιτικό καταστημένο και μέσω των πάντα νόμιμων κινήσεών τους , αποκαθιστούν το τυχόν «στιγμιαίο λάθος» της κώφωσης των αρμοδίων.

Ενδεικτικά θα αναφέρω την περίπτωση της EUROBANK, όπου κατά τη διάρκεια του τελευταίου χρονικού διαστήματος τα στόματα έχουν ανοίξει και οι αποκαλύψεις που αφορούν το ξέπλυμα μαύρου χρήματος και την εμπλοκή πολιτικών προσώπων στον πάλαι ποτέ ισχυρό όμιλο , σίγουρα θα έχουν εγείρει το ενδιαφέρον της Εισαγγελέως Διαφθοράς , η οποία λογικά θα πρέπει να ξεκινήσει λίαν συντόμως τις διαδικασίες για την απόδοση ευθυνών και τις αντίστοιχες ποινικές διώξεις.

Δεν έχω καμία διάθεση να υποδείξω σε κανένα δικαστικό λειτουργό την δουλειά του , αλλά διαθέτω έντονο το συναίσθημα του δικαίου και της απόδοσης δικαιοσύνης και αυτό το γνωρίζει προσωπικά τόσο και η Εισαγγελέας Διαφθοράς όσο και ο λοιπός δικαστικός κλάδος.

Με βάση λοιπόν τα όσα γνωρίζουν εκείνοι για εμένα και εγώ γι’ αυτούς, θεωρώ, ότι μέσω της αρθρογραφίας μου θα μπορέσουμε να συντονιστούμε για την διαλεύκανση αρκετών σκανδαλωδών υποθέσεων που οδήγησαν την χώρα μας τα τελευταία 40 έτη στο σημείο, στο οποίο όλοι μαζί αναφωνούμε …Φτάνει πιά…

Εις το επανιδείν

Αναδημοσιεύσεις:

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν