Ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός βάζει φωτιά στα Βαλκάνια

Ο Αλβανικός μεγαλοϊδεατισμός βάζει φωτιά στα Βαλκάνια

της Θάλειας Χούντα Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ» Φαίνεται πως το Ελληνικό Υπουργείο των εξωτερικών δεν έχει εκτιμήσει σοβαρά το όραμα του πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τη συγκρότηση της Μεγάλης Αλβανίας. Από τους 33 υφυπουργούς του κυβερνητικού σχήματος που παρουσίασε ο Ράμα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι τέσσερις προέρχονται από το γειτονικό Κόσοβο. Πρόκειται για τον

της Θάλειας Χούντα
Επικεφαλής της κίνησης «ΑΣΦΑΛΗΣ ΚΟΙΝΩΝΙΑ»

Φαίνεται πως το Ελληνικό Υπουργείο των εξωτερικών δεν έχει εκτιμήσει σοβαρά το όραμα του πρωθυπουργού Εντι Ράμα για τη συγκρότηση της Μεγάλης Αλβανίας.

Από τους 33 υφυπουργούς του κυβερνητικού σχήματος που παρουσίασε ο Ράμα το περασμένο Σαββατοκύριακο, οι τέσσερις προέρχονται από το γειτονικό Κόσοβο. Πρόκειται για τον υφυπουργό Τουρισμού και Περιβάλλοντος Χαϊρούλα Τσέκου, την υφυπουργό Παιδείας και Νέας Γενιάς Μπέσα Σαχίνι, την υφυπουργό Πολιτισμού Βαλμπόνα Σουγιάκου, και την υφυπουργό Υγείας Ιλιριάνα Μπαϊρακτάρι, δείχνοντας έτσι τις προθέσεις και τα μελλοντικά τους σχέδια.

‘Άλλωστε, οι θιασώτες του αλβανικού μεγαλοϊδεατισμού πάντα συμπεριελάμβαναν σε πρώτη φάση τα Κοσοβάρικα εδάφη και σε δεύτερη, αυτά της Ελλάδας, των Σκοπίων και του Μαυροβουνίου.

Τοποθετώντας, για πρώτη φορά, Κοσοβάρους στην κυβέρνησή του, ο Έντι Ράμα επιχειρεί να παρουσιαστεί ως ο ηγέτης όλων των Αλβανών ποντάροντας στο Αλβανικό Εθνικισμό ως όχημα για τη συγκρότηση της Μεγάλης Αλβανίας.

Δεν θα πρέπει να ξεχνάμε ότι η Αλβανία αποτελεί τη κορυφαία σύμμαχο της Τουρκίας στην περιοχή περικυκλώνοντας έτσι στρατηγικά τη Πατρίδα μας.
Αυτού του είδους οι ενέργειες ωθούν τους Σέρβους στο βόρειο Κόσοβο να κάνουν και εκείνοι με τη σειρά τους ανάλογες ενέργειες και σκέψεις προσέγγισης με τη Σερβία και με κομμάτια της Βοσνίας.

Και κάπως έτσι το ντόμινο που μπορεί να βάλει φωτιά στα Βαλκάνια ξεκινά.

Όσο για τη δική μας εξωτερική πολιτική….

Αυτή απλά, απουσιάζει!

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας