Ελληνικός Στρατός: Πάντα εδώ!

Ελληνικός Στρατός: Πάντα εδώ!

Εν μέσω κορωνοϊού και όλων όσων συνεπάγεται αυτή η πανδημία για την υγεία και την καθημερινότητά μας, συνεχίζονται τα προβλήματα και με την Τουρκία. Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου Οι συνεχείς παραβιάσεις σε αέρα, οι ρητορικές φανφάρες, κάθε είδους ψέματα και ό,τι άλλο υπάρχει, το χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση της γείτονος, στην απέλπιδα προσπάθειά της να

Εν μέσω κορωνοϊού και όλων όσων συνεπάγεται αυτή η πανδημία για την υγεία και την καθημερινότητά μας, συνεχίζονται τα προβλήματα και με την Τουρκία.

Της Θάλειας Χούντα – δημοσιογράφου

Οι συνεχείς παραβιάσεις σε αέρα, οι ρητορικές φανφάρες, κάθε είδους ψέματα και ό,τι άλλο υπάρχει, το χρησιμοποιεί η Κυβέρνηση της γείτονος, στην απέλπιδα προσπάθειά της να αποδείξει όσα φαντάζεται.

Το θέμα με τους πρόσφυγες στον Έβρο είναι πρόσφατο, είναι όμως άκρως αποδεικτικό, του μέχρι που μπορεί να φθάσει η Τουρκία. Δεν υπολογίζει ανθρώπους και δεν υπολογίζει το διεθνές δίκαιο, αρκεί να πετύχει τον σχεδιασμό της. Στον Έβρο έγινε σπουδαία δουλειά και μάλιστα δουλειά ουσίας, από τον Ελληνικό Στρατό και την Ελληνική Αστυνομία, με την αμέριστη συμπαράσταση των Ακριτών μας.

Οφείλουμε όμως, να σταθούμε και να προβάλλουμε το έργο του Στρατού για πολλούς λόγους. Πρώτα απ’ όλα, γιατί παρουσίασε την απαιτούμενη πυγμή και αποφασιστικότητα, την στιγμή που έπρεπε. Κατόπιν, απέδειξε στην πράξη την αρτιότητα της εκπαίδευσης, που λαμβάνει. Επίσης, διαθέτει τα μέσα που πρέπει και τα χρησιμοποιεί κατά τον καλύτερο δυνατό τρόπο.

Τέλος, η παρουσία του είναι συνεχής και στιβαρή. Μια παρουσία που ξεκινάει από τον Έβρο και τελειώνει στο άλλο άκρο της Πατρίδας μας.

Οι αξιωματικοί, οι υπαξιωματικοί και οι στρατεύσιμοι υπήρξαν «μία γροθιά» και εκτέλεσαν στην εντέλεια τις άνωθεν εντολές. Πρέπει δε να τονίσουμε και τον άψογο τρόπο χειρισμού της φυσικής Ηγεσίας του Στρατού, η οποία γνωρίζοντας τί διαθέτει, ανταποκρίθηκε άμεσα στις πολιτικές αποφάσεις.

Ο Στρατός υπήρχε στην περιοχή πριν το συγκεκριμένο επεισόδιο και θα υπάρχει πάντα. Δίνει καθημερινά την «μάχη» του και ποτέ δεν ζήτησε κάτι παραπάνω, ούτε καν την προβολή. Αυτός ο επαγγελματισμός και αυτή η σεμνότητα δεν πρέπει, να παρεξηγηθούν και να θεωρηθούν σαν κάτι δεδομένα.

Αντιθέτως, οφείλουμε – σαν ελάχιστο – να τονίσουμε προς κάθε κατεύθυνση το μεγάλο έργο που επιτελεί ο Στρατός μας, έτι ώστε εμείς να έχουμε τη δυνατότητα ενασχόλησης με την καθημερινότητά μας.

Και δεν πρέπει, να λησμονούμε, ότι οι Στρατιωτικοί έχουν οικογένειες και εξ’ αυτών υποχρεώσεις. Έχουν συζύγους, έχουν και παιδιά. Και πολλές φορές τους στερούνται για μεγάλα χρονικά διαστήματα – ακόμη και αν είναι Πάσχα.

Χωρίς ποτέ να βαρυγκωμήσει ο κάθε στρατιωτικός, ακολουθεί τις εντολές και εκτελεί την αποστολή του. Και ποτέ δεν έχει ζητήσει στρατιωτικός την προβολή του έργου του, ακόμη και εν’ μέσω κορωνοϊού!

Σε λίγες γραμμές δεν μπορούν, να αποτυπωθούν όλα τα ωραία και μεγάλα, που κάνει ο Ελληνικός Στρατός.

Σε λίγες γραμμές όμως, μπορεί, να αποτυπωθεί ένα μεγάλο Ευχαριστώ!

thalia
ADMINISTRATOR
PROFILE

Posts Carousel

Τελευταία Άρθρα

Δημοφιλή Video

Dialogoi.gr

Καθημερινά νέα άρθρα με επίκαιρο περιεχόμενο θα σας ενημερώνει για τις εγχώριες και μη εξελίξεις τη στιγμή που γίνονται.

Συνδεθείτε μαζί μας