Διεθνή

Οι Κούρδοι αντιστέκονται, Ομπάμα και Άσαντ ενισχύουν, Ερντογάν εξοργίζεται

Λάθος χαρακτήρισε εμφανός εξοργισμένος, ο πρόεδρος της Τουρκίας Ρετζέπ Ταγίπ Ερντογάν τις ρίψεις αμερικανικών όπλων και πυρομαχικών στους Κούρδους υπερασπιστές της συριακής κουρδικής πόλης Κομπάνι, την Κυριακή και τη Δευτέρα από τις ΗΠΑ, παρότι είχε γίνει κοινωνός της αμερικανικής απόφασης, σε τηλεφωνική συνομιλία που είχε με τον Μπάρακ Ομπάμα.

Ο κ. Ερντογάν δικαιολόγησε την άποψή του με το γεγονός ότι παρτίδα από τις ρίψεις φέρεται να κατέληξε στα χέρια του Ισλαμικού Κράτους, αλλά και το γεγονός ότι και οι κυβερνητικές δυνάμεις της Συρίας (Άσαντ) επιχείρησε την ενίσχυση των Κούρδων μαχητών.

Το Κόμμα της Δημοκρατικής Ένωσης, το οποίο κυριαρχεί στο Κομπάνι, είναι αδελφή οργάνωση του Κόμματος των Εργατών του Κουρδιστάν (PKK), οργάνωσης την οποία ΗΠΑ, Ε.Ε. και Τουρκία χαρακτηρίζουν ως τρομοκρατική και η οποία μάχεται ένοπλα, εδώ και 30 χρόνια, για αυτονομία των εδαφών του Κουρδιστάν που βρίσκονται εντός της Τουρκίας.

Η Τουρκία, ωστόσο, έχει δηλώσει ότι θα διευκολύνει Κούρδους μαχητές του Ιράκ (Πεσμεργκά) να μεταβούν και να πολεμήσουν για τη σωτηρία του Κομπάνι από τους τζιχαντιστές.

Η Συρία

Οι συριακές κυβερνητικές δυνάμεις υπό τις εντολές του Μπασάρ Αλ Άσαντ παρέχουν στρατιωτική και επιμελητειακή υποστήριξη στους Κούρδους που προασπίζονται τη συριακή πόλη Κομπάνι από τους τζιχαντιστές του Ισλαμικού Κράτους, σύμφωνα με τον Σύρο υπουργό Ενημέρωσης Ομράν Αλ Ζόχμπι.

«Το συριακό κράτος με τις στρατιωτικές του δυνάμεις και τα αεροσκάφη του παρείχε στρατιωτική και επιμελητειακή υποστήριξη, πολεμοφόδια και όπλα στην πόλη του Κομπάνι», τόνισε ο υπουργός, σε δηλώσεις του που μετέδωσε η συριακή τηλεόραση.

Πηγή: http://e-dragoumanos.eu/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν