Διεθνή

Συριακή αντιπολίτευση: Ο ΟΗΕ να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί παραγωγικές ειρηνευτικές συνομιλίες

[ad_1]

Στέλεχος της συριακής αντιπολίτευσης ζήτησε από τον ειδικό διαμεσολαβητή του ΟΗΕ για το συριακό Στάφαν Ντε Μιστούρα να ξεκαθαρίσει εάν επιθυμεί παραγωγικές ειρηνευτικές συνομιλίες, με πιθανότητα επιτυχίας ή δεν τον ενδιαφέρει το αποτέλεσμά τους.

«Υπάρχει ένα ζήτημα το οποίο πρέπει να ξεκαθαριστεί με τον Ντε Μιστούρα – ο βασικός στόχος των συνομιλιών είναι να επιτύχουν ή απλώς να διεξαχθούν;», ανέφερε από το Ριάντ ο Νάασαν Άγα, σε συνέντευξή του στο δίκτυο Al Jazeera.

«Όταν μιλούμε για ειρήνη το εννοούμε. Πιστεύουμε σε πολιτική λύση και αναμένουμε την απάντηση του ΟΗΕ», πρόσθεσε ο κ. Άγα, ο οποίος είμαι μέλος της Ανώτατης Ομάδας Διαπραγματεύσεων της συριακής αντιπολίτευσης, που συνενώνει τον Συριακό Εθνικό Συνασπισμό των Επαναστατικών και Αντιπολιτευτικών Δυνάμεων, καθώς και εκπροσώπους ενόπλων οργανώσεων του συριακού αντάρτικού.

Η δυσαρέσκεια της συριακής αντιπολίτευσης αφορά το γεγονός ότι έχουν αγνοηθεί οι όροι που είχε θέσει για τη συμμετοχή της στις διαπραγματεύσεις, κυρίως για την παύση των συρορωσικών αεροπορικών βομβαρδισμών κατά ανταρτών, καθώς και για την άρση πολιορκιών σε διάφορα σημεία της Συρίας, όπου συριακός στρατός και Χεζμπολάχ έχουν περικυκλώσει μαχητές της αντιπολίτευσης.

[ad_2]
Source link

Top Post

Ξεχώρισαν