Διεθνή

Aποφασίζει η συριακή αντιπολίτευση για το αν θα συμμετάσχει στις ειρηνευτικές συνομιλίες

[ad_1]

Η αντιπολίτευση της Συρίας, η οποία υποστηρίζεται από την Σαουδική Αραβία, ανακοίνωσε ότι θα αποφασίσει εντός της Τετάρτης για το αν θα λάβει μέρος στις ειρηνευτικές συνομιλίες της Γενεύης που αρχίζουν την Παρασκευή υπό την αιγίδα των Ηνωμένων Εθνών.

Η Ύπατη Διαπραγματευτική Επιτροπή, η οποία περιλαμβάνει ένοπλες ομάδες και πολιτικούς αντιπάλους του προέδρου της Συρίας Μπασάρ Αλ Άσαντ, «βλέπει θετικά» την πρόσκληση που έγινε χθες από τον ειδικό απεσταλμένο του ΟΗΕ στη Συρία Στάφαν ντε Μιστούρα, όπως είπε ο εκπρόσωπος της Επιτροπής Σαλίμ Αλ Μουσλάτ.

Σημείωσε ωστόσο ότι «υπάρχουν κάποια ερωτηματικά». «Μια επιστολή εστάλη στον γενικό γραμματέα των Ηνωμένων Εθνών και αύριο (Τετάρτη) θα υπάρξει απάντηση στην επιστολή του κ. ντε Μιστούρα. Δεν θέτουμε εμπόδια στην πολιτική λύση. Θέλουμε μερικές εξηγήσεις για κάποια σημεία τα οποία υπήρχαν στην πρόσκληση», είπε ο Μουσλάτ σε συνέντευξή του στο αραβικό ειδησειογραφικό κανάλι Arabiya al-Hadath.

Η Επιτροπή έχει τονίσει επανειλημμένα πώς η συριακή κυβέρνηση και οι σύμμαχοί της πρέπει να σταματήσουν τον βομβαρδισμό και να άρουν τους αποκλεισμούς των περιοχών που τελούν υπό κατάληψη – βήματα που έχουν καθοριστεί σε μια απόφαση του Συμβουλίου Ασφαλείας του ΟΗΕ στις 18 Δεκεμβρίου – προτού συμμετάσχουν σε συνομιλίες.

Οι ειρηνευτικές συνομιλίες είχαν αρχικά προγραμματιστεί για τη Δευτέρα που πέρασε, αλλά μετατέθηκαν στην Παρασκευή μετά από διαβουλεύσεις για τις λεπτομέρειες ως προς τα μέρη που θα έπρεπε να συμμετάσχουν.

Πηγή: Reuters

[ad_2]
Source link

Top Post

Ξεχώρισαν