Διεθνή

Φανατισμένα παιδιά με όπλα στα σχολεία της Τζιχάντ

Υποχρεωτική παρακολούθηση αποκεφαλισμών και βασανισμών, εκπαίδευση με όπλα και καθημερινά μαθήματα εξτρεμισμού…
Σύμφωνα με ρεπορτάζ του “Independent”, αυτή είναι η “μόρφωση” που λαμβάνουν τα αγόρια -ακόμα και κάτω των 10 ετών- στις περιοχές που ελέγχουν οι τζιχαντιστές σε Συρία και Ιράκ.
Τα επίσημα μέσα ενημέρωσης των μαχητών δημοσιεύουν βίντεο και φωτογραφίες από τη ζωή στα “σχολεία της Τζιχάντ”, που μόνο σοκ μπορούν να προκαλέσουν.
Τα παιδιά ενθαρρύνονται να πυροβολούν με AK47 και εξοικειώνονται με τη φρίκη του πολέμου.
ISISchildren24101402.jpg
Ως μέρος της προπαγάνδας που δημιούργησε ο Muassissat al-Furqan για το Ισλαμικό Κράτος, τα μικρά παιδιά εμφανίζονται σε βίντεο, τα οποία οι ειδικοί λένε ότι είναι μια προσπάθεια να δείξουν την “ουτοπία” του κόσμου σύμφωνα με το ISIS.
Σε ένα βίντεο που έχει ανέβει στο διαδίκτυο και έχει τίτλο “Τα φιντάνια του Ισλαμικού Κράτους” ακούγεται στα αραβικά μια φωνή που υπερηφανεύεται ότι αυτά τα “μικρά” είναι σίγουρα για την πίστη τους και την προστασία του ISIS.
ISISchildren24101403.jpg
Στη συνέχεια, παρεμβάλλονται στο βίντεο συνεντεύξεις και αποσπάσματα από τα παιδιά στο “σχολείο” που τραγουδούν και μιλούν, μαζί με τα όπλα τους!
Σε ένα άλλο βίντεο, με τίτλο “Μηνύματα από τη Γη της Τελικής Μάχης” φαίνεται σαν να είναι η τελετή… αποφοίτησης.
Δείχνει τους “απόφοιτους” στη σειρά, να ακούν μια ομιλία από ένα ηχείο, ενώ οι ενήλικοι – οι οποίοι μάλλον είναι γονείς τους- τους παρακολουθούν. Ένοπλοι άνδρες παρακολουθούν επίσης την τελετή.
Η παραγωγή του βίντεο έγινε από την Al-I’tisaam Media, επίσημη πτέρυγα των μέσων ενημέρωσης του ISIS, και επικεντρώνεται στην προβολή του είδους της κοινωνίας που έχει δημιουργηθεί στις ελεγχόμενες περιοχές.
ISIS241014.jpg
Σύμφωνα με τον Συμβούλιο Ανθρωπίνων Δικαιωμάτων του ΟΗΕ, η στρατολόγηση παιδιών κάτω των 15 ετών αποτελεί “έγκλημα πολέμου”.
Όπως αναφέρει, τα “σχολεία” είναι ουσιαστικά “στρατόπεδα εκπαίδευσης, για να στρατολογούν παιδιά και να μαθαίνουν πώς να χρησιμοποιούν τα όπλα”.
“Σε αυτά τα στρατόπεδα, τα παιδιά εκπαιδεύονται στα όπλα και κάνουν θρησκευτικά μαθήματα. Στη συνέχεια, τα παιδιά χρησιμοποιούνται σε πραγματικές στρατιωτικές αποστολές, μεταξύ των οποίων και οι επιθέσεις αυτοκτονίας”.
ISIS2410140.jpg
ISISchildren24101401.jpg
Πηγή: nooz.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν