Σύμφωνα με πολύ προσεκτικά μελετημένο άρθρο στην τουρκική εφημερίδα «Aksam», και ανάλυση από την ιστοσελίδαpentapostagma.gr, εμφανίζονται τα νέο-οθωμανικά σχέδια της Τουρκίας όσον αφορά τα Βαλκάνια και την νοτιο-ανατολική Ευρώπη. Αυτό το συμπέρασμα το εξάγουμε από το άρθρο σύμφωνα με το οποίο η Γερμανία δεν δύναται να ασκεί για μεγάλο διάστημα ακόμη την επιρροή της στην περιοχή αυτή , και ως εκ τούτου αυτό το «γεωπολιτικό κενό» θα το καλύψει η νέα Τουρκία. Όλα αυτά τα σχέδια συνάδουν επίσης με την συνεχόμενη «πολιτιστική επίθεση» που δέχονται τα Βαλκάνια και ειδικά η Δυτική Θράκη,η Βοσνία , η Αλβανία, και φυσικά η Νότια Βουλγαρία, περιοχές που αποτελούν τον κύριο στόχο των ιμπεριαλιστικών σχεδίων της Άγκυρας. Η υλοποίηση του σχεδίου αυτού βασίζεται στο ότι η Τουρκία θα καταστεί ενεργειακός κόμβος, σε συνδυασμό με την ισχυρή οικονομία της , και χρησιμοποιώντας την ροή των αγωγών θα «ηγεμονεύει» σε ολόκληρη την ΝΑ Ευρώπη, συμπεριλαμβανομένης της Ελλάδος και της Κύπρου.
Σύμφωνα με το τουρκικό άρθρο σαν παράδειγμα λαμβάνεται η κατάσταση της πρώην Γιουγκοσλαβίας ,και τονίζεται ότι η « Σλοβενία ήταν ίσως μία από τις πιο ανεπτυγμένες δημοκρατίες της «πρώην» Γιουγκοσλαβίας. Η χώρα συνορεύει με την Αυστρία και την Ιταλία, και μέσω των ακτών της Αδριατικής, τα εμπορεύματα της χώρας εισέρχονταν στην καρδιά της ευρωπαϊκής οικονομίας. Όταν η Σλοβενία το 1945, έγινε μέλος της Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδιακής δομής, ήταν εκείνο το οικονομικό κέντρο, το οποίο σε μεγάλο βαθμό έκρινε την επιτυχία της «σοσιαλιστικής» Γιουγκοσλαβίας στο «να σταθεί στα πόδια της».
Ως εκ τούτου, με την ραγδαία φθορά του ανατολικού μπλοκ, η οποία ξεκίνησε με την πτώση του Τείχους του Βερολίνου το 1989, η Σλοβενία έγινε μία από τις πρώτες δημοκρατίες, που ανεξαρτητοποιήθηκαν .
Τώρα βλέπουμε το γερμανικό χρηματοπιστωτικό κεφάλαιο να απορροφά όχι μόνο την Σλοβενία, αλλά και όλες τις χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβίας. Σε αυτή την περίπτωση, αν και στην αρχή της δεκαετίας του 1990, οι χώρες αυτές είχαν δείξει αποφασιστικότητα για να δημιουργήσουν μια νέα «Δημοκρατική Ένωση»!!!, η οικονομική δύναμη που θα προέκυπτε σήμερα, θα ήταν σε θέση να «απαντήσει» στον γερμανικό οικονομικό επεκτατισμό και στο γερμανικό χρηματιστηριακό κεφάλαιο , το οποίο πιέζει την ανθρωπότητα από την αρχή του ΧΧ αιώνα.
Η «Βαλκανοποίηση» δεν έχει τελειώσει
Όταν το Τείχος του Βερολίνου έπεσε και η Σοβιετική Ένωση άρχισε να αποσυντίθεται, οι Ευρωπαίοι και Αμερικανοί νεοσυντηρητικοί, υλοποίησαν ταχύτατα το σχέδιο της «βαλκανοποίησης». Αμέσως μετά τον Δεύτερο Παγκόσμιο Πόλεμο, ο Τίτο δημιούργησε η Ομοσπονδιακή Λαϊκή Δημοκρατία της Γιουγκοσλαβίας, στην οποία ανήκαν έξι δημοκρατίες (Βοσνία-Ερζεγοβίνη, η Σερβία, το Μαυροβούνιο, η Κροατία, η Σλοβενία, η ΠΓΔΜ) και δύο αυτόνομες περιοχές. Στην πραγματικότητα, αυτό ήταν κάτι που ερχόταν σε αντίθεση τόσο με το σύστημα του έθνους-κράτους του καπιταλισμού, όσο και με την ηγεμονία των Σοβιέτ. Υπήρχε πάντα η αίσθηση ότι η Γιουγκοσλαβία του Τίτο, κατά κάποιο τρόπο χρησιμοποιούσε την Οθωμανική διοικητική αποκέντρωση και άθελά της συνέχισε αυτή την πολιτική κουλτούρα. Αυτά τα ίχνη ήταν εμφανή στην Σλοβενία, και φυσικά πιο αισθητά ήταν στην Βοσνία-Ερζεγοβίνη, συνεχίζει το τουρκικό άρθρο .
Ως εκ τούτου, αμέσως μετά το θάνατο του Τίτο, η Δύση ξεκίνησε μια πολιτική βαλκανοποίησης η οποία κινητοποίησε κυρίως τον σερβικό εθνικισμό. Και, φυσικά, από την στιγμή που το Τείχος του Βερολίνου έπεσε, και στην συνέχεια το Ανατολικό Μπλοκ, όλα ήταν έτοιμα για το νέο σχέδιο.
Η διαδικασία της αποσύνθεσης της Γιουγκοσλαβίας και η κατάσταση των χωρών που έχουν προκύψει ως αποτέλεσμα της κατάρρευσης, έδειξε ότι η εποχή των χωρών με βάση το έθνος και την φυλή «χάνεται» σιγά-σιγά. Οι χώρες της πρώην Γιουγκοσλαβικής ομοσπονδιακής δημοκρατίας, δεν υπήρχε δυνατότητα να συνεχίσουν το «ταξίδι τους» ως έθνος-κράτος.
Σε αυτό το πλαίσιο, είναι σημαντικό να δοθεί προσοχή σε τρία σημεία.
Πρώτον, είναι δυνατόν να πούμε ότι αυτές οι χώρες έχουν αισθανθεί τον πλούτο που δημιουργήθηκε από την βιομηχανική επανάσταση της Δύσης, ή ότι τα έθνη-κράτη με βάση τον εθνικισμό θα ωφελούνταν τους λαούς τους ; Όχι … Σήμερα, η θέση των χωρών αυτών είναι εντελώς «ασταθής», ακόμη και ως χώρες της Ανατολικής Ευρώπης.
Δεύτερον, η σημερινή κατάσταση στην Ευρώπη είναι πλήρως αποσταθεροποιημένη, και η ΕΕ δεν διαθέτει την ικανότητα να προστατεύσει τις χώρες αυτές από την ηγεμονία της Γερμανίας, εξασφαλίζοντας παράλληλα την ανταγωνιστικότητα τους εντός της ένωσης επί ίσοις όροις.
Τρίτον, η ΕΕ έχει «εξαντληθεί», και όχι μόνο λόγω της οικονομικής κρίσης , αλλά και λόγω της «κατάστασης » των Βαλκανίων και της Νότιας Ευρώπης.
Τώρα εισέρχεται στο κύριο νόημα το άρθρο της τουρκικής εφημερίδας: Τώρα όλα αυτά τα αποτελέσματα μας οδηγούν στην μόνη δυνατή λύση: η περιοχή της Αδριατικής και των Βαλκανίων δεν μπορεί να παραμείνει στην Ευρωπαϊκή Ένωση, η οποία βασίζεται στην ηγεμονία της Γερμανίας. Το γεγονός ότι χώρες όπως η Σλοβενία, εισήλθαν βιαστικά στην ΕΕ, υπό την πίεση της Γερμανίας,αποτελούσε μέρος του γερμανικού σχεδίου για την απορρόφηση αυτών των χωρών. Η ιδέα είναι ότι στο μέλλον, η ΕΕ δεν θα συνεχίσει να υπάρχει ως ένωση με κέντρο την Γερμανία. Φυσικά, δεν μιλάμε για το γεγονός ότι η ΕΕ θα «διαλυθεί» εντελώς σε δεύτερο χρόνο.
Στη συνέχεια, θα αντιμετωπίσουμε την προοπτική μιας νέας ένωσης (κρατών)!!!!! που θα περιλαμβάνει στη σύνθεση των μελών της τα βαλκανικά κράτη, και θα απλώνεται έως την Αδριατική . Καλύπτοντας μια τεράστια περιοχή από την Τουρκία, έως την Ουκρανία, την Γεωργία ακόμα και το Αζερμπαϊτζάν , υπογραμμίζει το άρθρο σερβίροντας τα οθωμανικά σχέδια .
Ρίξτε μια ματιά στην πορεία του αγωγού Trans Adriatic Pipeline (TAP), ο οποίος έχει προγραμματιστεί να γίνει επέκταση του αγωγού (TANAP). Χάρη στον Νότιο Διάδρομο Φυσικού Αερίου που συνδέει την Τουρκία και τον Καύκασο και την Αδριατική, η Τουρκία θα ελέγχει όλη την ΝΑ Ευρώπη . Αυτή η διαδρομή του αγωγού μπορεί να θεωρηθεί ως «αδελφός» του διαδρόμου Μπακού – Τιφλίδα – Καρς, ο οποίος, χάρη στο έργο «Marmaray» μεταξύ του ευρωπαϊκού και Ασιατικού τμήματος της Τουρκίας, θα συνδέσει την Ευρώπη με το σιδηροδρομικό δίκτυο της Κίνας και τον «Νέο Δρόμο του Μεταξιού».
Καθώς πλησιάζουμε τις βουλευτικές εκλογές στην Τουρκία, ορισμένες ομάδες αρχίζουν να παίζουν και πάλι με την οικονομία της χώρας. Τώρα, όμως, η τουρκική οικονομία είναι μια μεγάλη δύναμη που μπορεί να κυριαρχήσει σε ολόκληρη την περιοχή της ΝΑ Ευρώπης . «Ναι, έχουμε ακόμη να κάνουμε κάποια βήματα, αλλά κανένας δεν αμφέβαλε ποτέ για την επιτυχία αυτού του ΣΧΕΔΙΟΥ , που θα εφαρμοστεί κατά τους προσεχείς μήνες. Τώρα, νομίζω ότι μπορούμε να δούμε γιατί ο Τούρκος πρόεδρός , έχει δώσει όλη την εξουσία στο προεδρικό σύστημα στην Τουρκία», καταλήγει το τουρκικό άρθρο.
Το οποίο τα λέει όλα. Μόλις χθές παρουσιάσαμε τις δηλώσεις του Αλβανού Πρέσβη ο οποίος δήλωσε ότι «όσο ενδυναμώνεται η Τουρκία, τόσο περισσότερο αυξάνεται η σταθερότητα στην περιοχή. Μιλάμε για κανονική δήλωση «υποταγής» στον Τούρκο Σουλτάνο. Τίποτα δεν είναι τυχάιο.
Αυτά τα τουρκικά σχέδια σύμφωνα με πληροφορίες του ρωσικού τύπου τα γνωρίζει το Κρεμλίνο, και θα αντιδράσει ανάλογα στην περιοχή της ΝΑ Ευρώπης. Για αυτό και η γεωπολιτική θέση της πατρίδας μας ειδικά μετά το 2009, έχει αποκτήσει τεράστια αξία , η οποία πιθανόν σε χρήμα να αξίζει 7 φορές το χρέος μας ίσως και παραπάνω.
Υπενθυμίζουμε από την ιστοσελίδα μας pentapostagma.gr, ότι έχουμε τονίσει τα σχέδια για τον κινεζικό δρόμο του Μεταξιού, την πιθανότατη σύμπραξη Κίνας και Τουρκίας, (ειδικά μετά την αγορά από την Άγκυρα των πυραύλων FD-2000), την κατασκευή σιδηροδρομικής γραμμής από την ερυθρά θάλασσα στις ακτές του Ισραήλ, σε συνδυασμό με τα κοιτάσματα στην χώρα μας, καθιστούν την ΕΛΛΑΔΑ ΜΑΣ μία από τις πιο σημαντικές χώρες του Πλανήτη…
Πηγή: pentapostagma.gr
Προσθήκη σχολίου