Το ΝΑΤΟ δουλεύει μια μακροπρόθεσμη στρατηγική για τη δημιουργία στρατιωτικών συνασπισμών στην Ευρώπη που θα ανταγωνιστούν τη Ρωσία και θα δράσουν ως δόλωμα για μεγαλύτερη παρέμβαση των ΗΠΑ.
Αυτοί οι στρατιωτικοί συνασπισμοί…
προέρχονται από τις λεγόμενες «μικρές» χώρες της Ανατολικής και Βόρειας Ευρώπης, και στοχεύουν στην πρόκληση γεω-πολιτικών προβλημάτων στη Ρωσία, έτσι ώστε το ΝΑΤΟ να δυναμώνει τη στρατιωτική του ισχή.
–
Η αποκαλυπτική είδηση προέρχεται από ένα απόσπασμα άρθρου του Ανδρέα Korybko, εξέχων πολιτικού αναλυτή.
Η Ρουμανία και η Βουλγαρία είναι οι δύο επίσημα μέλη του Συνασπισμού της «Μαύρης Θάλασσας», αλλά δεν είναι μόνο αυτά.
Στηn… σκιά του ΝΑΤΟ βρίσκονται Μολδαβία και Γεωργία, χώρες οι οποίες μαζί με τον υπόλοιπο Συνασπισμό καταλαμβάνουν τη δυτική πλευρά και μέρος της ανατολικής του Ευξείνου Πόντου.
–
Ο Eric Draitser έγραψε μια λεπτομερή έκθεση σχετικά με τη στρατηγική του ναυτικού των ΗΠΑ σε αυτή την περιοχή και τις πιο πρόσφατες αντι-ρωσικές προκλήσεις που μετείχε μαζί με τη Γεωργία.
Αυτό εξηγεί τη σημασία της περιοχής της Μαύρης Θάλασσας και δικαιολογεί την ένταξη της Γεωργίας στον ευρύτερο Ανατολικόβαλκανικό pro-ΝΑΤΟ Συνασπισμό.
Η Μολδαβία, από την πλευρά της, είναι μια ιδεολογικά και πολιτικά διαιρεμένη γη, που προεδρεύεται στενά από φιλοδυτική ελίτ που θέλει να επιταχύνει τον ευρωατλαντικό αποικισμό της χώρας.
Ωστόσο, ο ρεαλιστικός ρωσικός προσανατολισμός των πολιτών και η παγωμένη σύγκρουση της Υπερδνειστερίας σήμερα φράζει τον δρόμο.
–
Όταν κάποιος προσθέσει στον Συνασπισμό της Μαύρης Θάλασσας, Ρουμανία, Βουλγαρία, Μολδαβία, Γεωργία, τις Σκανδιναβικές χώρες (Σουηδία, Φινλανδία, Δανία, Νορβηγία) και την Κοινοπολιτεία συνασπισμών της Μεγαλύτερης Σκανδιναβίας (Πολωνία, Λιθουανία και το «σκιώδες μέλος του ΝΑΤΟ», Ουκρανία) εμφανίζεται ένα μείγμα ικανό να χρησιμοποιηθεί για τον απώτερο στόχο που είναι ο Πόλεμος με τη Ρωσία.
Ο αναλυτής του Stratfor, Geroge Friedman, ο οποίος αποκάλυψε την αναβίωση του, το περιγράφει ως μια ζώνη των αντι-ρωσικών κράτών που εκτείνεται από τη Βαλτική έως τη Μαύρη Θάλασσα, και αποτελεί έναν καθαρό γεωγραφικό ορισμό του αλληλένδετου Συνασπισμού Σκανδιναβίας-Κοινοπολιτείας-Μαύρης Θάλασσας.
Αυτό επιτρέπει στο ΝΑΤΟ να σχηματίσει τρία ξεχωριστά μέτωπα εναντίον των ρωσικών συμφερόντων, από την Αρκτική / Βαλτική, τη Ανατολική Ευρώπη και τη Μαύρη Θάλασσα.
Πηγή: hellasforce.com
Προσθήκη σχολίου