Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Η ανεργία σκοτώνει την Ελληνική Ψυχή

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Tην στιγμή που η χώρα βυθίζεται όλο και περισσότερο στην ύφεση, οι μισθοί μειώνονται με δραματικούς ρυθμούς και η καταναλωτική δύναμη συρρικνώνεται, οι Έλληνες βιώνουν με τον χειρότερο τρόπο μια εφιαλτική πραγματικότητα: την ανεργία που καλπάζει, μοιράζοντας στα ελληνικά νοικοκυριά τον όλεθρο και την μιζέρια.

Δυστυχώς έχει αποδειχθεί με τον πιο τραγικό τρόπο πέραν του επιστημονικού, ότι η ανεργία, αποτελεί σημαντικό κίνδυνο τόσο για την ψυχική όσο και για την σωματική υγεία των συμπολιτών μας.

Αδιάψευστα στοιχεία η τραγική αύξηση των πράξεων αυτοκτονίας, το τραγικότερο αποτέλεσμα των ανθρώπων οι οποίοι βλέποντας το εισόδημά τους να μειώνεται δραματικά η ακόμα και να μηδενίζεται και μη μπορώντας να βρουν κάποια εναλλακτική λύση οδηγούνται στον ψυχολογικό μαρασμό και σε ακραίες πράξεις απόγνωσης.

Το φαινόμενο της ομαδικής μελαγχολίας και το κυρίαρχο συναίσθημα της απαισιοδοξίας δηλητηριάζουν την ψυχή της Ελληνικής κοινωνίας, στιγμή με την στιγμή, ημέρα με την ημέρα, χωρίς να μπορεί να αγγίξει τις ψυχές των κυβερνώντων αυτή την χώρα, οι οποίοι είναι και οι μόνοι υπεύθυνοι για την τραγική εξέλιξη των πολιτικών τους πράξεων που μας οδήγησαν στο σημείο μηδέν.

Έκλεισαν τα μάτια μπροστά στην σκληρή πραγματικότητα, ίσως γιατί ήθελαν να πραγματοποιήσουν με “ελαφρά τη καρδία” την οικονομική κατάρρευση ενός ολόκληρου έθνους, πράττοντας τα πάντα για να μετατραπεί η Ελλάδα σε χώρα φθηνού εργασιακού κόστους.

Επειδή οι Έλληνες το έχουν στο γονίδιό τους να μπορούν να επιβιώνουν και να αναδύονται ακόμα και μέσα από καταστροφικές καταστάσεις, θεωρώ ότι το γιατρικό είναι ένα και μοναδικό: η υιοθέτηση σωστών πολιτικών ενεργειών για την επανένταξη των ανέργων στην αγορά εργασίας.

Μόνο όταν σταματήσουν οι “πολιτικοί άνδρες” να βάζουν απίστευτα εμπόδια και τρικλοποδιές στην επιχειρηματικότητα και θεσμοθετήσουν νόμους οι οποίοι θα συντελούν στην ανάπτυξη και παραγωγικότητα της χώρας θα μπορέσουν και οι Έλληνες πολίτες να αφήσουν πίσω τους τον εφιάλτη που λέγεται ανεργία, σαν ένα κακό αλλά τόσο μακρινό όνειρο.

http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=19&authid=62&artid=5552

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν