Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Η ανθρωπιά μέσα από το Διάλογο

Συνέντευξη της Θάλειας Χούντα στον Βάσιλη Γραμμένο

 

Πρόσφατα είχα τη χαρά να γνωρίσω καλύτερα και να μοιραστώ τις σκέψεις μου με τη Δημοσιογράφο και Κοινωνιολόγο Θάλεια Χούντα, η οποία ασχολείται με το κοινωνικό ρεπορτάζ επί σειρά ετών και αναδεικνύει τα πολύ σοβαρά θέματα όλων εκείνων των συλλόγων και φορέων που βοηθούν τους συνανθρώπους μας με ανάγκες. Η κ. Χούντα έχει επίσης να παρουσιάσει ένα πολύ πλούσιο και πετυχημένο έργο, τόσο από την τηλεόραση όσο και από τον έντυπο και ηλεκτρονικό τύπο.

Β.Γ: Θάλεια Χούντα, ένα όνομα συνώνυμο του κοινωνικού ρεπορτάζ;

Θ.Χ.: Εδώ και μία δεκαετία περίπου μπόρεσα να ασχοληθώ με τα κοινωνικά θέματα και μέσω της δημοσιογραφίας, αφού οι γονείς μου – από μικρή ηλικία – μου έμαθαν την αξία της “προσφοράς” στον συνάνθρωπο και ειδικότερα σε όποιον έχει ανάγκη. Συνέχισα λοιπόν να δραστηριοποιούμαι σε πολλούς συλλόγους, βοηθώντας όπως και όσο μπορούσα και τελικά είμαι ευτυχισμένη γιατί κατόρθωσα η εργασία μου να είναι άμεσα συνδεδεμένη με τον τομέα αυτό.

Β.Γ: Τα ¨λεπτά¨ αυτά θέματα απαιτούν ειδικούς χειρισμούς και αντιμετώπιση και πράγματι, όσοι γνωρίζουν το έργο σου, ξέρουν πως ο τρόπος που τα προσεγγίζεις είναι όντως αξιοπρόσεκτος!

Θ.Χ.: Ο τρόπος αυτός είναι απόρροια τόσο των σπουδών μου – είμαι Κοινωνιολόγος – όσο και του σεβασμού που αξίζει σε όλους αυτούς τους συνανθρώπους μας και του σκληρού αγώνα που καθημερινά δίνουν οι ίδιοι και οι οικογένειές τους. Το ότι έχω ταυτιστεί με το ρεπορτάζ αυτό, ειλικρινά το θεωρώ τιμή μου και θα συνεχίσω να προσπαθώ, ώστε να αναδειχθούν όλα τα προβλήματα και να δοθούν λύσεις σε όσα περισσότερα είναι δυνατόν.

Β.Γ: ¨Διάλογοι με την Θάλεια Χούντα¨… Γιατί επέλεξες τον συγκεκριμένο τίτλο για την τηλεοπτική εκπομπή σου και ποια είναι τα ρεαλιστικά στοιχεία που εμπεριέχει;

Θ.Χ.: Αυτός δεν είναι ο τίτλος μόνο της τηλεοπτικής μου εκπομπής, που μεταδίδεται κάθε Τετάρτη 20.00 μ.μ. με 21.00 μ.μ. από το <<ΤΗΛΕΑΣΤΥ>>, μια εκπομπή με πολύ μεγάλη τηλεθέαση, αλλά είναι και ο τίτλος του site μου που σημειώνει υψηλά επίπεδα επισκεψιμότητας. Θα ήθελα λοιπόν, για ακόμη μία φορά, να ευχαριστήσω όλους τους φίλους που με τιμούν και με τους οποίους έχουμε έναν ειλικρινή και δημιουργικό διάλογο.

Και βεβαίως … μία Χούντα πιστεύει στους Διαλόγους, μία Χούντα αγαπάει τους Διαλόγους και όλους όσους συμμετέχουν σε αυτούς και επίσης μία Χούντα προσπαθεί με τους Διαλόγους να δώσει λύσεις. Εξ’ άλλου Διάλογο κάνουμε και εμείς τώρα!

Β.Γ: Πως ξεκίνησες να ασχολείσαι και τι σημαίνει για σένα η δημοσιογραφία;

Θ.Χ.: Υπήρξαν κάποιοι άνθρωποι που από την αρχή με εμπιστεύτηκαν και πίστεψαν σ’ εμένα, δίνοντάς μου τη δυνατότητα να αποτυπώσω τις σκέψεις μου, κάτι που ήθελα πολύ. Αρκετές εφημερίδες, πολλά sites και τηλεοπτικές εκπομπές μου έδωσαν το βήμα και όλα αυτά τα χρόνια προσπαθώ κάθε ημέρα, με συνέπεια και σοβαρότητα να τιμώ τη δουλειά μου.

Είμαι όμως οπαδός της θεωρίας, ότι ο σωστός δημοσιογράφος πρέπει πρώτα να μπορεί να ¨γράψει¨ και να δοκιμαστεί στον τομέα αυτόν! Επίσης, το σημαντικότερο όλων είναι ότι η δημοσιογραφία σου δίνει την επιπλέον δύναμη για να σε ακούσουν οι πάσης φύσεως αρμόδιοι και να τους ¨πιέσεις¨ για λύσεις.

Β.Γ: Τι εικόνα σου έχει μείνει με την ενασχόλησή σου αυτή;

Θ.Χ.: Μία εικόνα απέραντης ζεστασιάς για όλους αυτούς που βιώνουν τη δύσκολη κατάστασή τους με σεβασμό και αξιοπρέπεια. Ποιος δεν συγκινείται και δεν ευαισθητοποιείται από άρρωστα παιδάκια ή ανθρώπους με κινητικά ή άλλα σοβαρά ιατρικά προβλήματα;

Το λιγότερο που μπορώ να κάνω είναι να τους δώσω με τον ίδιο σεβασμό, τη δυνατότητα να γνωστοποιήσουν το πρόβλημά τους, προκειμένου να βρεθούν και άλλοι αρωγοί στον αγώνα τους. Τον τελευταίο καιρό όμως, με τα οικονομικά προβλήματα, έχουν πληγεί και οι σύλλογοι αυτοί, σε τέτοιο μάλιστα σημείο, που για πολλούς θα είναι αδύνατη η συνέχιση του έργου τους.

Ενός έργου που αν και είναι αρμοδιότητα της πολιτείας, αυτή συστηματικά κωφεύει. Έτσι έχουμε επικεντρωθεί με τα Διοικητικά Συμβούλια, στην προσπάθεια εξεύρεσης πόρων, οι οποίοι θα διασφαλίσουν το μέλλον.

Β.Γ: Τι άλλο να περιμένουμε από τη Θάλεια;

Θ.Χ.: Έχω τη δύναμη και τη θέληση να συνεχίσω να ενεργώ, απ’ όπου μπορώ και μου ζητηθεί! Εκτός του δημοσιογραφικού μου παρελθόντος έχω και πολιτικό, άρα το επόμενο βήμα μου σίγουρα θα συνδυαστεί με την προσφορά στον άνθρωπο, με την ενεργή παρουσία μου όπου απαιτηθεί, μαζί με όποιον έχει ανάγκη και πάντα κοιτώντας τον κόσμο “στα μάτια”, αφού η σχέση μας τόσα χρόνια στηρίζεται στην αλήθεια και για τους περισσότερους ήμουν, είμαι και θα είμαι η Θάλεια, ο άνθρωπός τους και το φιλαράκι τους!

 http://www.vimaonline.gr/default.asp?pid=20&ct=0&artid=5574

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν