Διεθνή

Διαδήλωση εκατοντάδων αστυνομικών στην Τυνησία

[ad_1]

Πολλές εκατοντάδες στελέχη των δυνάμεων επιβολής της τάξης διαδήλωσαν μπροστά από το προεδρικό μέγαρο στην Καρχηδόνα, κοντά στην Τύνιδα, με βασικό αίτημα την αύξηση των μισθολογικών τους απολαβών, μετέδωσε φωτοειδησεογράφος του Γαλλικού Πρακτορείου.

Οι διαδηλωτές, ντυμένοι με πολιτικά, φώναζαν πολλά συνθήματα, όπως «οι λογαριασμοί μας βρίσκονται στο κόκκινο» ή και «υπερασπίζομαι την πατρίδα μου, αλλά επίσης και τα δικαιώματά μου», σύμφωνα με την ίδια πηγή.

Στελέχη της προεδρικής φρουράς, η οποία βυθίστηκε στο πένθος στα τέλη Νοεμβρίου καθώς στοχοθετήθηκε από επίθεση αυτοκτονίας του Ισλαμικού Κράτους, με αποτέλεσμα να χάσουν την ζωή τους 12 άνθρωποι, δεν συμμετείχαν στην κινητοποίηση, ωστόσο φορούσαν μαύρα περιβραχιόνια ως ένδειξη αλληλεγγύης με το κίνημα.

«Οι διαδηλώσεις πραγματοποιήθηκαν μετά την αποτυχία των διαπραγματεύσεων με την κυβέρνηση σε ό,τι αφορά την αύξηση των μισθολογικών απολαβών», δήλωσε στο Γαλλικό Πρακτορείο ο εκπρόσωπος Τύπου του εθνικού συνδικάτου των δυνάμεων εσωτερικής ασφαλείας Ριάντ Ρεζγκούι.

REUTERS/ZOUBEIR SOUISSI

Σύμφωνα με κυβερνητικό αξιωματούχο, το κόστος της αύξησης των μισθών που διεκδικούν οι διαδηλωτές ισοδυναμεί με το ποσό του σχεδόν 1 δισεκατομμυρίου δηναρίων (450 εκατομμύρια ευρώ).

Οι συνδικαλιστικές ενώσεις των δυνάμεων επιβολής της τάξης ζητούν την οικονομική τους ενίσχυση λόγω της αύξησης του κόστους ζωής κατά τη διάρκεια των τελευταίων χρόνων στην Τυνησία. Επιπλέον κάνουν λόγο για μια ολοένα κι αυξανόμενη δυσκολία στην άσκηση των καθηκόντων τους, σε μια χώρα που έχει βρεθεί στο επίκεντρο των τζιχαντιστών κι έχει αποτελέσει θέατρο πολλών μαζικών κινητοποιήσεων.

Η διαδήλωση των αστυνομικών πραγματοποιείται στον απόηχο του κύματος διαμαρτυρίας που συγκλόνισε πολλές περιοχές την περασμένη εβδομάδα αναγκάζοντας τις αρχές να επιβάλουν απαγόρευση της κυκλοφορίας κατά τη διάρκεια της νύχτας σε ολόκληρη την χώρα.

[ad_2]
Source link

Ξεχώρισαν