Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Είναι όλα τυχαία;

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Η Ελλάδα μας το φώς του ήλιου, το λίκνο του παγκόσμιου πολιτισμού , ο πιό ευλογημένος τόπος , είναι ήδη σε επικίνδυνη τροχιά και υπό καθεστώς ομηρίας. Μία ιδιότυπη ομηρία, η πιό σκληρή ίσως που υπάρχει αφού, το χαρακτηριστικό της είναι η έλλειψη του “αντίπαλου”, σε συνδυασμό με την οικονομική αιμορραγία των πολιτών.

 

Η σειρά των γεγονότων όπως μέχρι σήμερα έχουν παρουσιαστεί, αποδεικνύει τις αποφάσεις που είχαν παρθεί και την υλοποίησή τους, όπως την βιώνουμε .Μυστικά ραντεβού, μυστικές συζητήσεις , μυστικά κέντρα εξουσίών , μυστικά οικονομικά και εθνικά παιχνίδια . Φανερά σχεδόν τίποτα και όσα από “τύχη” δημοσιοποιούνται . Όλα αυτά αν τα τοποθετήσουμε στο πολιτικό σκηνικό που έχει διαμορφωθεί στην χώρα μας σαράντα σχεδόν έτη έχουμε την απάντηση σε πλήθος ερωτημάτων.

Βασική αρχή της λογικής είναι , ότι η κάθε πράξη προέρχεται από συγκεκριμένα πρόσωπα . Άρα οι πράξεις γνωστές , τα πρόσωπα όμως ακόμη άγνωστα .

Παγκόσμια πρωτοτυπία , μάλλον έτσι θέλουν να πιστεύουν ! Και αυτό γιατί ακόμη δεν έχειαπαντηθεί το ερώτημα , ποιός έκανε τι και για ποιό λόγο. Κάποιοι οδήγησαν τη χώρα στην οικονομική καταστροφή , κάποιοι έπαιρναν τα δάνεια , κάποιοι τα διαχειριζόντουσαν εσφαλμένα , κάποιοι δεν ενδιαφέρθηκαν για το μέλλον αλλά για το παρόν και κάποιοι μας έλεγαν ψέμματα.Και όλα αυτά μαζί έγιναν με την εκμετάλλευση του πολιτικού θώκου όπου έχουμε την πλήρη διαστρέβλωση των ρόλων.

Πρέπει λοιπόν να θυμήσουμε στα πρόσωπα αυτά , ότι εμείς δεν έχουμε ξεχάσει τι έγινε , όπως και δεν θα ξεχάσουμε να αποδώσουμε τις ευθύνες . Συνεχίζουν να δρούν με τα ίδια μυαλά και δεν έχουν καταλάβει , ότι η κοινωνία βράζει , ότι έχει ξεπεράσει τα όρια των αντοχών της και ότι μπορεί πλέον να αποδώσει ότι αναλογεί στον καθένα . Σίγουρα τυχαίο δεν είναι τίποτα απ΄όσα έγιναν.

Αυτό το νέο , το δυναμικό , το γεμάτο ελπίδα , που ο κόσμος απαιτεί είναι “πρό των πυλών” . Αυτό που θα ξαναδώσει το “φώς” στον τόπο και τους ανθρώπους και θα οδηγήσει μόνο εμπρός. Ας συστρατευτούμε μαζί και ας πάρουμε δικαιωματικά τις τύχες μας στα χέρια μας.

dhmoths.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις