Αρθογραφία Κυρίως Θέμα

Συγγνώμη : Θέλει κότσια….

Γράφει η Θάλεια Χούντα

 

Ηχηρή εντύπωση έκανε σέ όλους η παραδοχή του Πόλ Τόμσεν,αρχηγού των τροϊκανών, σε ξένα ΜΜΕ ότι αντιμετώπισαν την Ελλάδα με λάθος τρόπο.

 

Επίσης έντονος είναι πλέον ο φόβος των κυβερνητικών παραγόντων για επικείμενα παρατεταμένα επεισόδια σε όλη πλέον τη Ελλάδα εξαιτίας της τελικής συμφωνίας με την τρόϊκα για τα νέα μέτρα “φωτια”, μέτρα τα οποία αποτελούν και την θανατική καταδίκη για τους εργαζόμενους και τους συνταξιούχους.

Έχουν παρθεί πολλές κυβερνητικές αποφάσεις οι οποίες άπτονται άμεσα της εθνικής κυριαρχίας και που δυστυχώς ξεπουλάνε την δημόσια περιουσία μας. Καθημερινά γινόμαστε μάρτυρες της αποδόμησης του πάλαι ποτέ υπερήφανου Ελληνικού κράτους , όπου σε λίγο καιρό ουδείς γνωρίζει τι θα έχει απομείνει σε εμάς και στις γενιές μας.

Η Παιδεία μας πλήτεται ανεπανόρθωτα , αφού με τον εκπαιδευτικό “Καλλικράτη”, επιχειρείται υποβάθμιση της Τριτοβάθμιας Εκπαίδευσης και αφανισμός των Ελληνικών Πανεπιστημίων. Πιο συγκεκριμένα στο πλαίσιο του σχεδίου “Αθηνά”, λουκέτο ετοιμάζεται να βάλει το Υπουργείο Παιδείας, σε πλειάδα Ανώτατων και Τεχνολογικών Ιδρυμάτων , με πρόσχημα την “αναμόρφωση” τηςΤριτοβάθμιας Εκπαίδευσης.

Η Δημόσια Υγεία μας πλέον “νοσεί” με τα “επώνυμα” και τόσο “διάσημα” πλέον ανώνυμα γενόσημα, τα οποία αποτελούν μεγάλο κίνδυνο τόσο για την υγεία μας όσο και για την ελληνική οικονομία. Εν συντομία προωθείται – με τις “ευλογίες ” της τρόϊκας και της Μέρκελ – ένας καινούριος τρόπος συνταγογράφησης αποκλειστικά και μόνο με την δραστική ουσία, χωρίς κάν να αναγράφεται η επωνυμία φαρμάκου, γεγονός το οποίο εγκυμονεί τεράστιο κίνδυνο για την υγεία μας, αφού θα ” προτιμάται” το φθηνότερο φάρμακο ανεξαρτήτου ποιότητας κα το ανώνυμο γενόσημο …άγνωστης προέλευσης από χώρες του Τρίτου Κόσμου. Με αυτό τον τρόπο η Ελληνική Φαρμακοβιομηχανία καταποντίζεται αφού τα επώνυμα και ποιοτικά ελεγμένα φάρμακα , αναγκαστικά θα παρακαμφθούν , οδηγώντας με αυτό τον τρόπο χιλιάδες εργαζόμενους στον τομέα αυτό, στην ανεργία και στην ανέχεια.

Η συνεχόμενη πολιτική αστάθεια όσον αφορά τις πολιτικές αποφάσεις σε συνδυασμό με την απαγορευτική φορολογία έδειξαν το δρόμο της φυγής σε σειρά από επιχειρηματικούς κολοσσούς ( ΦΑΓΕ, Coca Cola) μετεγκαταστώντας την έδρα τους από την Ελλάδα σε “φορολογικούς παραδείσους ” της επιχειρηματικότητας.

Και εδώ τίθεται το μεγάλο ερώτημα για πολλούς πλέον: Τι κάνουν οι ¨σωτήρες” του λαού για να ανακάμψουν το μεγάλο οικονομικό και εθνικό κατρακύλισμα της χώρας; Και δεν αναφέρομαι στα μεγάλα κόμματα , γιατί εκείνα από την αρχή έδειξαν την στάση που θα κρατήσουν και γι αυτό το λόγο τιμωρήθηκαν από την ψήφο του Ελληνικού λαού , η οποία τα καταδίκασε να γίνουν “μικρά”. Η απορία η οποία έχει αρχίσει και διατυπώνεται από αρκετά χείλη πλέον , είναι το τι κάνουν εκείνοι οι “πολιτικοί σχηματισμοί” οι οποίοι υποσχέθηκαν πολλά και τώρα κωφεύουν στα τόσα γιατί τα οποία συσσωρεύονται καθημερινα. Ψηφίστηκαν, υπερψηφίστηκαν θα έλεγα για να φέρουν την μεγάλη ανατροπή, και το μόνο που επέδειξαν ως πολιτική δράση ήταν οι ανούσιοι και τόσο επικίνδυνοι τσαμπουκάδες οι οποίοι όμως και αυτοί σταμάτησαν μετά την παρέμβαση της Δικαιοσύνης. Τα παιδιά ” ησύχασαν” , κάθισαν στη γωνιά τους δίνοντας πού και πού κανένα show,…. “θεατρικού τύπου” πλέον.

Το πρόβλημα όμως της καθημερινής επιβίωσης υπάρχει και λύση δεν φαίνεται να δίνεται από καμία πολιτική παράταξη. Γιατί άραγε ; Ίσως γιατί είναι “δεμένα ” τα χέρια τους, ίσως γιατί δεν έχουν ιδέες, ίσως ….πολλά ίσως .Και αυτό που είναι ασυγχώρητο είναι ότι δεν έχουν τολμήσει να κάνουν αυτό που έκανε ο Τόμσεν. Να παραδεχτούν τα εγκληματικά τους λάθη όσον αφορά την διακυβερνησή αυτής τη χώρας. Το να ζητήσουν συγγνώμη είναι κάτι που δεν το συζητώ, γιατί η συγγνώμη θέλει “κότσια”, και αυτοί δεν τα έχουν.

Ένα είναι το σίγουρο.Θα υπάρξει μεγάλη πολιτική αναταραχή. Τίποτα και κανένας δεν θα είναι ο ίδιος μετά από λίγο καιρό. Η Ιστορία μας έχει διδάξει όμως ότι μετά από μια μεγάλη αναταραχή έρχεται και η λύτρωση, η αναγέννηση . Έτσι και σε αυτή την τόσο σημαντική πολιτική περίοδο της πατρίδας μας την Ιστορία θα την γράψουν νέοι άνθρωποι , άφθαρτοι, οι οποίοι δεν έχουν καμία απολύτως σχέση ,με τον πολιτικό θίασο που μας κυβερνούσε τόσα χρόνια, στον οποίο άλλαζαν μόνο τα πρόσωπα. Πλέον το μόνο που υπάρχει είναι καμμένα πολιτικά “ανθρωπάκια” τα σκάνδαλα των οποίων θα μας κατακλύζουν καθημερινά, προετοιμάζοντας έτσι το έδαφος για το καινούριο , το νέο, το οποίο θα βάλει το δικό του πετραδάκι στην αναδιοργάνωση αυτού του κράτους.

Και για να μην κριθώ ως αιθεροβάμων, οι εξελίξεις θα με επιβεβαιώσουν , όπως γίνεται πάντα μέχρι σήμερα

dhmoths.gr

 

 

 

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν

Πρόσφατες ειδήσεις