Η ΕΛ.ΑΣ ανά την Ελλάδα

ΕΛ.ΑΣ στον Έβρο: Εθνικό ανάχωμα!

Η Θάλεια με τον Ταξίαρχο Α.Δ Αλεξανδρούπολης Π. Κουτούζο

Της Θάλειας Χούντα

Αυτό που όλοι γνωρίζουμε για την Ελληνική Αστυνομία, ότι σκοπό της έχει την πάταξη της εγκληματικότητας σε κάθε μορφή, εδώ στον ακριτικό Έβρο δεν είναι το μόνο που επιτελεί. Κατά μήκος των συνόρων μας έχει αναλάβει και το τεράστιο και πολυεπίπεδο έργο του ελέγχου της εισροής προσφύγων και μεταναστών.
Όσο απλό και αν ακούγεται ή κάποιος το φαντάζεται, στην πράξη η υλοποίηση αυτής της αποστολής εμπεριέχει πολλούς κινδύνους και απαιτεί ακόμη μεγαλύτερη προσοχή. Με δεδομένα την άσχημη κατάσταση του στόλου των οχημάτων – συνέπεια και αυτή της οικονομικής κρίσης, των ιδιαιτεροτήτων των εισερχομένων αλλά και την αφάνταστη ταλαιπωρία των υπηρετούντων αστυνομικών, το αποτέλεσμα που παράγεται είναι εντυπωσιακό και πραγματικά μπορούμε να μιλάμε, ότι έχει στηθεί ένα Εθνικό ανάχωμα. Αρκεί, να σκεφτούμε, ότι αν ¨πέσει¨ ο Έβρος και αρχίσουν οι εισροές, θα γεμίσει με μετανάστες και πρόσφυγες όλη η Ελλάδα, αφού δεν θα υπάρχει κάποιο φυσικό εμπόδιο, για να σταματήσουν.


Η Θάλεια με τους Ταξίαρχο Π.Κουτούζο και Υποδιευθυντή Αλεξανδρούπολης Π.Τσακάλη

Αυτά που πρέπει να αναγνωριστούν σε όλους τους αστυνομικούς που υπηρετούν στον Έβρο είναι η «Καρδιά» και το «Πατριωτικό Καθήκον». Μόνο με αυτά πορεύονται, ξεχνώντας ωράριο, οικογένεια, εορτές και ξεκούραση. Αυτή η υπέρτατη Εθνική αίσθηση που τους διακατέχει, δεν μπορεί ούτε να προσμετρηθεί ούτε και να αποδοθεί ως έχει, αν κάποιος δεν έχει την δυνατότητα να ζήσει από κοντά την καθημερινότητά τους. Και ειλικρινά, νιώθω πολύ τυχερή που έχω γνωρίσει αυτούς τους υπέροχους ανθρώπους, που έχουμε γίνει φίλοι και που μου δίνεται η δυνατότητα, να αποτυπώσω, έστω και στο ελάχιστο, την μεγάλη προσπάθειά τους. Μια προσπάθεια, που δίνει την αίσθηση της σιγουριάς στους πολιτικούς των Αθηνών, ώστε να ¨φιλοσοφούν¨ στα Εθνικά θέματα, χωρίς όμως να έχουν ιδία γνώση του τιτάνιου έργου που κάποιοι άγρυπνοι φρουροί πράττουν.
Γνωρίζουν πολύ καλά, ότι είμαι και θα είμαι συνεχώς δίπλα τους, σαν αρωγός του μεγάλου αγώνα τους αλλά και έχοντας αναλάβει την άτυπη υποχρέωση, να γνωστοποιήσω σε όσο περισσότερους γίνεται, το τι ακριβώς συμβαίνει εδώ.
Από εμένα, μετά και αυτό το ταξίδι, θα εισπράξουν ένα μεγάλο Ευχαριστώ από καρδιάς και για την επικοινωνία μας και για το Εθνικό έργο τους. Και μπορεί οι πολιτικοί να μην ασχολούνται ιδιαίτερα, υπάρχουν όμως πολλοί Έλληνες που τους σκέφτονται και τους έχουν στην ψυχή τους και αυτό δεν πρέπει να το ξεχνούν.


Η Θάλεια στο ΤΣΦ Φερών


Η Θάλεια στο ΤΣΦ Φερών


Η Θάλεια στο ΤΣΦ Σουφλίου

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν