Οδοιπορικό στα Πομακοχώρια

Πομακοχώρια: Ένα κομμάτι της καρδιάς μου

 

Της Θάλειας Χούντα

 

Η τελευταία μου πολυήμερη περιοδεία στη Θράκη, μου επιφύλασε έντονες συναισθηματικές εκπλήξεις.

Σε μία χρονική περίοδο, όπου οι εθνικές προκλήσεις είναι τόσο έντονες, θυμίζοντας παλαιότερες ιστορικές εποχές, είναι απαιτητή η ανάγκη να δίνεις το παρών στις ευαίσθητες εκείνες περιοχές.

Είναι απαιτητή η ανάγκη να θυμίζεις στους Ακρίτες μας, που φυλάνε τις Θερμοπύλες, ότι δεν είναι μόνοι τους και ότι δεν πρέπει να νιώθουν μόνοι τους στο τόσο σημαντικό τους έργο.

Είναι απαιτητή η ανάγκη να τους στηρίζεις με πράξεις, με δημοσιογραφικά αφιερώματα, επικοινωνώντας και στους υπόλοιπους Έλληνες το τεράστιο εθνικό έργο το οποίο παράγουν με απόλυτη σεμνότητα και αποτελεσματικότητα.

xounta-spitia-2

Η Θάλεια Χούντα σε Πομάκικα σπίτια

Είναι γνωστή πλέον στους πάντες, η ιδιαίτερη σχέση μου με την περιοχή της Θράκης, η οποία πηγάζει αμιγώς από τα παιδικά μου χρόνια και το συναίσθημα το οποίο μου κληροδότησε ο πατέρας μου για την συγκεκριμένη περιοχή.

Δεν είναι καθόλου τυχαίο το γεγονός, ότι για εμένα οι Πομάκοι, μου είναι γνώριμοι, οικείοι, και η σχέση μου μαζί τους πρωτίστως με τιμά.

Πέρασα υπέροχες στιγμές μαζί τους, στα σπίτια τους, και οι καλά γνωρίζοντες κατανοούν την σημασία και την αξία του να γεύεσαι την Πομάκικη φιλοξενία στην εστία τους, ένας χώρος ιερός για εκείνους και δυσπρόσιτος για πολλούς.

Πραγματικά βίωσα ανεπανάληπτες στιγμές, και το μαγικό στοιχείο είναι ότι σε αυτά τα μέρη ανακάλυψα μια άλλη πτυχή του εαυτού μου, μια διαφορετική Θάλεια.

xounta-spitia3

xounta-spitia-1

Η Θάλεια Χούντα σε Πομάκικα σπίτια 

Είναι η περιοχή εκείνη που μου ξυπνά έντονα εθνικά συναισθήματα, νιώθοντας την ανάγκη να βρίσκομαι όσο πιο συχνά μπορώ εκεί και πάνω απ΄όλα να χτίζω σχέσεις ζωής με τους αγαπημένους μου φίλους, που πλέον τους θεωρώ αναπόσπαστο κομμάτι της ζωής μου.

Σαφέστατα, δεν θα μπορούσα να μην συναντήσω- σε προσωπικό επίπεδο- τον αγαπημένο μου φίλο Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης τον Ευάγγελο Γκίκα, τον Αστυνομικό Διευθυντή Αεξανδρούπολης, Κοτούζο Παναγιώτη και τον Αστυνομικό Υποδιευθυντή Αλεξάνδρούπολης, Παναγιώτη Τσακάλη .

xounta-elas

Η Θάλεια Χούντα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Αλεξανδρούπολης  Κοτούζο Παναγιώτη και τον Αστυνομικό  Υποδιευθυντή Παναγιώτη Τσακάλη

Τους ευχαριστώ από καρδιάς για την εκτίμησή τους στο πρόσωπο μου, καθώς και για την αγάπη την οποία μου δείχνουν και πού γνωρίζουν ότι τους την επιστρέφω στο δεκαπλάσιο γιατί πολύ απλά εκείνοι……μου βγάζουν …μια …άλλη Θάλεια , η οποία πολύ σύντομα θα βρίσκεται και πάλι κοντά τους.

xounta-gikas

Η Θάλεια Χούντα με τον Αστυνομικό Διευθυντή Ξάνθης Ευάγγελο Γκίκα

Πληροφορίες για το συντάκτη

Θάλεια Χούντα

Η Θάλεια Χούντα είναι κοινωνιολόγος και δημοσιογράφος. Ασχολείται, εδώ και χρόνια, με το κοινωνικό ρεπορτάζ, με πληθώρα συνεντεύξεων από συλλόγους και φορείς. Έχει παρουσιάσει την δουλειά της από τις τηλεοπτικές της εκπομπές, τις ραδιοφωνικές και από sites, εφημερίδες και περιοδικά στα οποία αρθρογραφεί. Tα τελευταία χρόνια έχει επικεντρωθεί στην πολιτική αρθρογραφία.

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν