Διεθνή

Σε κλοιό σφοδρής χιονοθύελλας οι ανατολικές ακτές των ΗΠΑ

[ad_1]

Ένα παχύ στρώμα χιονιού έχει καλύψει την περιοχή της Ουάσινγκτον, καθώς μια μεγάλη χιονοθύελλα με την ονομασία Τζόνας έχει παραλύσει τις οδικές, τις σιδηροδρομικές και τις αεροπορικές συγκοινωνίες στην ανατολική ακτή των Ηνωμένων Πολιτειών, από τη Βόρεια Καρολίνα μέχρι τη Νέα Υόρκη.

Περισσότεροι από 85 εκατ. άνθρωποι σε τουλάχιστον 20 Πολιτείες έχουν προειδοποιηθεί για ακραία καιρικά φαινόμενα, ενώ πολλά καταστήματα έμειναν με άδεια ράφια καθώς κάτοικοι έκαναν προμήθειες σε τρόφιμα, νερό και κρασί προετοιμαζόμενοι να περάσουν το Σαββατοκύριακο χωρίς να βγουν από τα σπίτια τους.

Τουλάχιστον εννέα άνθρωποι σκοτώθηκαν σε τροχαία δυστυχήματα λόγω του παγετού στους δρόμους στη Βόρεια Καρολίνα, το Κεντάκι και το Τενεσί.

Η χιονοθύελλα υποχρέωσε τους κυβερνήτες τουλάχιστον 10 Πολιτειών (Μέριλαντ, Βιρτζίνια, Βόρεια Καρολίνα, Τζόρτζια, Πενσιλβάνια, Ντέλαγουερ, Νιού Τζέρζι, Δυτική Βιρτζίνια, Τενεσί και Κεντάκι), καθώς και τον δήμαρχο της Ουάσινγκτον, να κηρύξουν κατάσταση έκτακτης ανάγκης. Οι πολίτες προειδοποιήθηκαν να μην χρησιμοποιούν τα αυτοκίνητά τους.

Οι μητροπολιτικές περιοχές της Ουάσινγκτον και της Βαλτιμόρης αναμένεται ότι θα πληγούν περισσότερο από τη χιονοθύελλα. Το χιόνι προβλέπεται ότι θα υπερβεί τα 60 εκατοστά, ενώ θα συνοδεύεται από ανέμους που θα πνέουν με ταχύτητα έως 90 χλμ/ώρα, αλλά αναμένεται να κοπάσουν το απόγευμα, σύμφωνα με την Εθνική Μετεωρολογική Υπηρεσία. Στα παράλια αναμένονται πλημμύρες.

Από νωρίς σήμερα το πρωί χιονοπτώσεις σημειώνονται στην Πενσιλβάνια, περιλαμβανομένης της πόλης της Φιλαδέλφειας. Η χιονοθύελλα προβλέπεται να κατευθυνθεί αργότερα σήμερα βόρεια προς τη Νέα Υόρκη.

REUTERS/NOAA

Στην κορύφωσή της, η χιονοθύελλα ενδέχεται να καλύψει την Ουάσινγκτον με χιόνι περισσότερο από τα 45,2 εκατοστά που είχαν καταγραφεί κατά τη χιονοθύελλα του 2010 και μπορεί να φθάσει το ρεκόρ του 1922, όταν το χιόνι είχε φθάσει τα 71,1 εκατοστά.

Περισσότερες από 7.200 πτήσεις ματαιώθηκαν χθες και σήμερα στις ΗΠΑ, σύμφωνα με τον ιστότοπο FligtAware.com. Η εταιρεία σιδηροδρόμων Amtrak τροποποίησε τα δρομολόγιά της στον πολυσύχναστο Βορειοανατολικό Διάδρομο.

Η υπηρεσία δημόσιων μέσων μεταφοράς της Ουάσινγκτον έλαβε την απόφαση να αναστείλει τη λειτουργία των συγκοινωνιών, του μετρό περιλαμβανομένου, από χθες το βράδυ μέχρι και αύριο.

[ad_2]
Source link

Top Post

Ξεχώρισαν