Διεθνή

Μουσουλμάνα στο Κολοράντο των ΗΠΑ άλλαξε τους κανόνες της δημοτικής αρχής!

pool-620x412

Επιτρεπτά τα μπουρκίνι στις πισίνες του Δήμου και μπορεί να ακολουθήσει και πάρκινγκ για καμήλες!…

Σε μουσουλμάνα από το Κολοράντο αρνήθηκε η είσοδος σε υδάτινο πάρκο αναψυχής φορώντας την παραδοσιακή ισλαμική κελεμπία. Η Sabah Ali δήλωσε, ότι οι εργαζόμενοι στο πάρκο αρνήθηκαν όταν τους ρώτησε αν μπορεί να φορέσει ένα μπλουζάκι και ένα παντελόνι, αντί για την ισλαμική ενδυμασία. Η ίδια υποστηρίζει ότι αντιμετωπίστηκε από τους υπαλλήλους με θρησκευτικό ρατσισμό, αλλά η εκπρόσωπος Τύπου του δήμου αντέτεινε ότι πρόκειται για την τήρηση κανόνων ασφαλείας με στόχο την προστασία του κοινού.

«Ο Δήμος επανειλημμένως αρνείται την είσοδο σε ανθρώπους που δεν τηρούν τον απαραίτητο ενδυματολογικό κώδικα. Αρνούμαστε την είσοδο σε αυτούς τους ανθρώπους, επειδή πρώτιστο μέλημά μας είναι η ασφάλεια», συμπλήρωσε σε δήλωση της στα ΜΜΕ που συνέτρεξαν να πολεμήσουν με τα μικρόφωνά τους τον «ρατσισμό»!
Η Ali, πάντως, επιμένει στην «ρατσιστική» αντιμετώπισή της από τους υπαλλήλους του θαλάσσιου πάρκου, διερωτώμενη «Γιατί πρέπει να είμαι ημίγυμνη για να κολυμπήσω; Θέλω να έχω τα ίδια δικαιώματα με κάθε άλλον πολίτη». Με τον Qusair Mohamedbhai, συνήγορο για τα δικαιώματα των πολιτών, να επισημαίνει την ανάγκη για αλλαγή στην πολιτική των δημοσίων χώρων προς διευκόλυνση των μουσουλμάνων, κάτι που τελικά πραγματοποιήθηκε…

Η όλη αναστάτωση που προκληθήκε και με διάφορες πλευρές να ρίχνονται στην μάχη κατά του «μουσουλμανικού ρατσισμού», ο Δήμος αποφάσισε να συμπεριλάβει τα ισλαμικά μαγιό, γνωστά ως μπουρκίνι, στην λίστα με τα αποδεκτά ρούχα κολύμβησης στις δημόσιες πισίνες και υδάτινα πάρκα αναψυχής.

Πηγή: Ε.Μ.

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν