Διεθνή

ΑΠΟΚΑΛΥΨΗ: Τα αφύλαχτα σύνορα μέρος του δολοφονικού σχεδίου για την εξάπλωση του Έμπολα

20141010 5437940798551

Ο επικεφαλής της Νότιας Διοίκησης των ΗΠΑ, Στρατηγός John F. Kelly, δήλωσε κατά τη διάρκεια ομιλίας του στο Πανεπιστήμιο Εθνικής Άμυνας ότι οι λαθρομετανάστες θα μεταφέρουν τον ιό Έμπολα στο εσωτερικό των Ηνωμένων Πολιτειών.

«Μέχρι το τέλος του 2014 εκτιμάται ότι θα έχουν μολυνθεί 1.400.000 άνθρωποι, ενώ το 62% αυτών θα έχουν πεθάνει», ανέφερε ο Kelly, επικαλούμενος τα στοιχεία των Κέντρων Ελέγχου και Πρόληψης Ασθενειών. «Τα στοιχεία είναι τρομακτικά. Δεν υπάρχει τρόπος να περιορίσουμε τον Έμπολα στη Δυτική Αφρική», πρόσθεσε.

Η Γουατεμάλα, η Ονδούρα, το Ελ Σαλβαδόρ και άλλες χώρες της Κεντρικής Αμερικής δεν θα είναι σε θέση να αντιμετωπίσουν την θανατηφόρα ασθένεια, όταν αυτή φτάσει στο δυτικό ημισφαίριο, τόνισε ο Αμερικανός Στρατηγός.

«Αν ξεσπάσει επιδημία σε αυτές τις περιοχές, μεγάλα κύματα μεταναστών θα κατευθυνθούν στις ΗΠΑ. Είτε για να απομακρυνθούν από τον Έμπολα, είτε για να έχουν πρόσβαση στη θεραπεία, σε περίπτωση που θεωρήσουν ότι έχουν μολυνθεί», συνέχισε ο Kelly, ενώ συμπλήρωσε ότι είναι πολύ εύκολο για τους λαθρομετανάστες να εισέλθουν στις Ηνωμένες Πολιτείες.

Κατά την επίσκεψή του στα σύνορα της Κόστα Ρίκα με τη Νικαράγουα, όπου βρέθηκε μαζί με το προσωπικό της αμερικάνικης πρεσβείας, είδε μια ομάδα ανδρών «να περιμένουν στην ουρά για να περάσουν στη Νικαράγουα και από κει να συνεχίσουν την πορεία τους βόρεια».

«Οι Αμερικανοί διπλωμάτες τους ρώτησαν από πού έρχονταν και εκείνοι είπαν ότι είναι από τη Λιβερία και ταξίδευαν μία ολόκληρη εβδομάδα», δήλωσε ο Kelly. «Συναντήθηκαν με τους συνδέσμους τους στο Τρινιντάντ και ακολούθησαν την πορεία προς τις Ηνωμένες Πολιτείες . Παράνομα, φυσικά», συμπλήρωσε.

«Οι άνδρες αυτοί θα μπορούσαν άνετα να φτάσουν στη Νέα Υόρκη, ενόσω βρίσκονταν στην περίοδο επώασης του ιού», επεσήμανε.

Οι Ηνωμένες Πολιτείες καταβάλουν αυτή την ώρα μια «συμβολική» προσπάθεια για να σταματήσουν την εξάπλωση του ιού. Οι πολίτες είναι απροστάτευτοι, όχι επειδή η κυβέρνηση δεν μπορεί αλλά επειδή δεν θέλει να τους προστατεύσει. Αφήνοντας τα σύνορα ελεύθερα στους λαθρομετανάστες υπονομεύει ουσιαστικά οποιαδήποτε άλλη κίνηση για την αντιμετώπιση του Έμπολα.

Πηγή: http://www.hellasforce.com/

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν