Διεθνή

Αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς τις ΗΠΑ!

Αυστηρή προειδοποίηση της Μόσχας προς τις ΗΠΑ!

Υψηλόβαθμος αξιωματούχος του ρωσικού υπουργείου Άμυνας προειδοποίησε σήμερα ότι η Μόσχα θα ενισχύσει τις δυνάμεις της στα δυτικά σύνορά της, εάν οι ΗΠΑ αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη. Αμερικανός αξιωματούχος είχε δηλώσει το σαββατοκύριακο ότι η Ουάσινγκτον έχει προγραμματίσει να αποθηκεύσει βαρύ οπλισμό στις χώρες της Βαλτικής και την ανατολική Ευρώπη προκειμένου να καθησυχάσει τους φόβους των συμμάχων της εξαιτίας του ρόλου της Ρωσίας στην Ουκρανία.
Ο Ρώσος στρατηγός Γιούρι Γιακούμποφ δήλωσε ότι μια τέτοια κίνηση θα αποτελούσε «το πιο επιθετικό βήμα από το Πεντάγωνο και το ΝΑΤΟ» μετά την εποχή του Ψυχρού Πολέμου.
«Η Ρωσία θα έχει μόνο την επιλογή της ενίσχυσης των στρατευμάτων και των δυνάμεών της στη δυτική πλευρά της», δήλωσε ο στρατηγός Γιακούμποφ σύμφωνα με το πρακτορείο ειδήσεων Interfax.
Ο Ρώσος στρατηγός διευκρίνισε ότι η χώρα του πρώτα θα προσθέσει νέες μονάδες αρμάτων μάχης, πυροβολικού καθώς και αεροπορικές στα δυτικά της σύνορα. Θα επιταχύνει επίσης την ανάπτυξη νέων πυραύλων Ισκαντέρ στον θύλακα του Καλίνινγκραντ και θα συγκεντρώσει δυνάμεις της στη Λευκορωσία.
Η Πολωνία και η Λιθουανία επιβεβαίωσαν ότι βρίσκονται σε συνομιλίες με την Ουάσινγκτον για την τοποθέτηση βαρέος οπλισμού σε αποθήκες στην περιοχή.
Ο Πολωνός υπουργός Άμυνας Τόμας Σιεμόνιακ δήλωσε σήμερα ότι η χώρα του περιμένει οι ΗΠΑ να αποφασίσουν μέσα σε λίγες εβδομάδες αν θα αποθηκεύσουν βαρύ οπλισμό σε κράτη μέλη του ΝΑΤΟ. «Η απόφαση ανήκει στις ΗΠΑ. Απ’ όσο γνωρίζω, δεν πρόκειται για μια απόφαση με μακρινό ορίζοντα, που σημαίνει ότι η απόφαση θα ληφθεί εντός των λίγων προσεχών εβδομάδων».
«Δεν υπάρχουν δηλώσεις από τις ΗΠΑ σε σχέση με αυτό, συνεπώς επί του παρόντος δεν έχω σχόλια», δήλωσε στους δημοσιογράφους. ο εκπρόσωπος του Κρεμλίνου Ντμίτρι Πεσκόφ. Πρόσθεσε επίσης ότι Ρώσοι αξιωματούχοι δεν ήρθαν σε επαφή με τους Αμερικανούς ομολόγους τους το σαββατοκύριακο για να μάθουν περισσότερα για τα σχέδια αυτά.
Η Ρωσία διαμαρτύρεται εδώ και καιρό κατά αυτού που χαρακτηρίζει απόπειρες της Δύσης να εισβάλει στο έδαφός της αλλά και να συμπεριλάβει πρώην σοβιετικές δημοκρατίες στη στρατιωτική συμμαχία του ΝΑΤΟ.
 
Πηγή: greeknation.blogspot.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν