Διεθνή

Αλλος για την … «Exit»; – Ξαφνικά η Βρετανία αποφάσισε «εδώ και τώρα» να «βγάλει το ένα της πόδι» εκτός ΕΕ!

Αλλος για την … «Exit»; – Ξαφνικά η Βρετανία αποφάσισε «εδώ και τώρα» να «βγάλει το ένα της πόδι» εκτός ΕΕ!

Συνωστισμός έχει αρχίσει και παρατηρείται στην … έξοδο από την ευρωζώνη αλλά και την ίδια την ΕΕ, καθώς πλην της Ελλάδας, η οποία μπορεί για την ώρα να “Μένει Ευρώ», αλλά κάθε άλλο παρά κλείνει η υπόθεση παραμονής στην ευρωζώνη και την Ουγγαρία που χθες έγινε η πρώτη χώρα που «σπάει» συνθήκη της ΕΕ κια αποχωρεί από το «Δουβλίνο ΙΙ», ξαφνικά η Βρετανία απαιτεί να συζητηθεί στην Σύνοδο Κορυφής της ΕΕ στο τέλος της εβδομάδα το «βρετανικό πρόβλημα»!
Ο Βρετανός πρωθυπουργός Ντέιβιντ Κάμερον ξαφνικά απαίτηησε να ξεκινήσουν άμεσα οι συζητήσεις «για την αναδιαμόρφωση των σχέσεων της Βρετανίας με την Ένωση», παρά το γεγονός ότι το βλέμμα της ΕΕ είναι στραμμένο στην κρίση της ευρωζώνης μεταξύ Ελλάδος και δανειστών.
Την ώρα που στην Βρετανία οι δημοσκοπήσεις δείχνουν ότι όσο περνά ο καιρός τόσο διευρύνεται η διαφορά υπέρ των πολιτών που επιθυμούν άμεση αποχώρηση από την «Γερμανική Ενωση» όπως την αποκαλούν, ο Ν.Κάμερον ζήτησε πριν λίγες ώρες να εξαιρεθεί η Βρετανία από τον στόχο της ΕΕ για μια «ακόμη στενότερη (πολιτική) ένωση», να της εκχωρηθεί το δικαίωμα να περιορίσει άμεσα την πρόσβαση των Ευρωπαίων μεταναστών στο σύστημα κοινωνικής ασφάλειας της χώρας του και να μειώσει την επιρροή της Ένωσης στη Βρετανία, στα πεδία όπου κρίνει ότι είναι υπερβολική!
Πρακτικά ζητά να αποκτήσει μια «ειδική σχέση» με την ΕΕ και να εξαιρεθεί από τις θεμελιώδεις συμφωνίες, επαναδιαπραγματευόμενος τους όρους ένταξης και όσα μέχρι στιγμής έχει υπογράψει η Βρετανία!
Δηλαδήο Ν.Κάμερον ζητεί πρακτικά η Βρετανία «να βγάλει το ένα της πόδι» εκτός ΕΕ!
Αλλιώς, θα πάει στο δημοψήφισμα με «ουδέτερη στάση», δηλαδή θα δείξει την έξοδο της Βρετανίας από την ΕΕ!
Βέβαια, το ερώτημα είναι αν εκχωρηθεί «ειδική σχέση» στην Βρετανία γιατί όλα τα άλλα έθνη «να κάνουν τους μαλ…ες» και να δέχονται αδυμαρτύρητα την διεφθαρμένη γραφειοκρατία των Βρυξελλών να τους λέει τι να κάνουν και πώς να το κάνουν, αλλά και πόσους ξένους θα έχουν στο έδαφός τους, αλλά αυτό είναι κάτι που πολύ σύντομα θα το απαντήσει η Ιστορία.
Σε ότι αφορά το άμεσο, ο Ν.Κάμερον ανακοίνωσε ότι «η Βρετανία εστιάζει στο Ευρωπαϊκό Συμβούλιο και προχωρά στην επόμενη φάση των διαπραγματεύσεων, τονίζοντας πως ο Κάμερον στοχεύει να συνομιλήσει ή να συναντήσει τους ηγέτες της Αυστρίας, της Βουλγαρίας, της Κροατίας, της Ελλάδας, της Λιθουανίας, της Πορτογαλίας και της Μάλτας πριν από την Σύνοδο Κορυφής, την Πέμπτη».
Το δημοψήφισμα έχει ανακοινωθεί για το 2017, αλλά δέχεται πιέσεις από την ΕΕ να το κάνει το φθινόπωρο του 2016. Πρακτικά η Βρετανία είναι ήδη «με το ένα πόδι» έξω από την ΕΕ, όπως και η Ουγγαρία.
 
 
Πηγή: defencenet.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Top Post

Ξεχώρισαν