Διεθνή

Άσαν : το Ισλαμικό Κράτος γίνεται κάθε ημέρα και πιο δυνατό

Άσαν : το Ισλαμικό Κράτος γίνεται κάθε ημέρα και πιο δυνατό

Ολοένα και περισσότεροι εθελοντές εντάσσονται στο Ισλαμικό Κράτος από όταν ξεκίνησαν οι επιχειρήσεις της

διεθνούς συμμαχίας υπό την ηγεσία των ΗΠΑ, υποστήριξε κατά τη διάρκεια τηλεοπτικής συνέντευξης ο πρόεδρος της Συρίας, Μπασάρ Αλ Άσαντ.
Ερωτηθείς κατά πόσο έχουν ωφελήσει την κυβέρνηση και τη χώρα του οι αεροπορικές επιδρομές που πραγματοποιούνται από τον Σεπτέμβριο στη Συρία ενάντια στο Ισλαμικό Κράτος, ο Άσαντ δήλωσε στην εκπομπή 60 Minutes του τηλεοπτικού δικτύου CBS: «Ορισμένες φορές τα οφέλη είναι σε τοπικό επίπεδο, ωστόσο εάν θέλουμε να μιλήσουμε γενικώς για το Ισλαμικό Κράτος, στην πραγματικότητα η δράση του έχει επεκταθεί από τότε που ξεκίνησαν οι αεροπορικές επιδρομές».
Ο Άσαντ, οι δυνάμεις του οποίου μάχονται εναντίον των τζιχαντιστών από το 2011, δήλωσε κατά τη διάρκεια της συνέντευξης που μεταδόθηκε την Κυριακή ότι σύμφωνα με ορισμένες εκτιμήσεις το Ισλαμικό Κράτος έχει προσελκύσει στη Συρία και μέσα σε διάστημα μόλις ενός μηνός περίπου 1.000 μέλη.
«Και στο Ιράκ –και εκεί επεκτείνονται- στη Λιβύη –και αλλού- οργανώσεις προσκείμενες στην Αλ Κάιντα έχουν δηλώσει την πίστη τους στο Ισλαμικό Κράτος. Έτσι έχει η κατάσταση», δήλωσε ο Άσαντ.
Ερωτηθείς κάτω υπό ποίες συνθήκες θα εγκατέλειπε την εξουσία, ο πρόεδρος της Συρίας δήλωσε: «Όταν δεν έχω πλέον τη στήριξη του λαού. Όταν δεν θα αντιπροσωπεύω τα συριακά συμφέροντα και τις αξίες».
Απαντώντας σε ερώτηση σχετικά με το πώς προσδιορίζει την υποστήριξη προς το πρόσωπό του, είπε: «Δεν το προσδιορίζω. Διαισθάνομαι. Νιώθω. Είμαι σε επαφή μαζί τους».

 
Πηγή: tribune.gr

Πληροφορίες για το συντάκτη

dialogoi.gr

Προσθήκη σχολίου

Κάνετε κλικ για να εισάγετε το σχόλιο σας

Ξεχώρισαν